Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Οι «βάλτοι» στο Μακένζι…
Οι «βάλτοι» στο Μακένζι…

Οι «βάλτοι» στο Μακένζι…

Είναι αναμφίβολα η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της Λάρνακας, τόσο από τουριστικής, όσο και από οικιστικής άποψης. Στην περιοχή Μακένζι τα τουριστικά διαμερίσματα, τα ξενοδοχεία και οι πολυκατοικίες φυτρώνουν σαν τα «μανιτάρια». Το ίδιο και οι λοιπές επιχειρήσεις που εντάσσονται στην τουριστική βιομηχανία, όπως εστιατόρια, καφετέριες κ.α. Πολλοί είναι οι ντόπιοι, αλλά και οι ξένοι επιχειρηματίες που επενδύουν εκατομμύρια στην συγκεκριμένη περιοχή.

Με την ανακατασκευή της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά και την μετονομασία του παραλιακού δρόμου σε λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου, η περιοχή παρουσιάζει μία άνευ προηγουμένου ανάπτυξη την τελευταία πενταετία, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τα προσεχή χρόνια. Μια περιοχή που είναι σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο, με υπέροχες αμμουδιές και σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της πόλης. Υπάρχουν, ωστόσο, δρόμοι και γειτονιές που χρήζουν επειγόντως ευπρεπισμό. Και μιλάμε για δρόμους με λακκούβες (στην κυριολεξία σκοτώστρες), με ανύπαρκτα πεζοδρόμια μπροστά από τουριστικά διαμερίσματα, για πρόχειρους, χωμάτινους χώρους στάθμευσης που με τις πρώτες βροχές μετατρέπονται σε «λίμνες» και «βάλτους» καθώς και πολλές άλλες ακαλαίσθητες εικόνες που προκαλούν οπτική ρύπανση και σίγουρα δεν συνάδουν με την όλη ανάπτυξη που παρουσιάζει η περιοχή.

Για παράδειγμα, στην οδό Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που είναι ο δρόμος πίσω ακριβώς από τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά διαμερίσματα της λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου, τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα στη μια πλευρά του δρόμου, ενώ οι υποτιθέμενοι χώροι στάθμευσης μετατρέπονται… σε βάλτο όποτε βρέξει. Σε πάροδο της οδού Ουμ Χαράμ, που είναι ο δρόμος που ακολουθούν οι ξένοι τουρίστες για να μεταβούν από τα ξενοδοχεία της περιοχής προς τον παραλιακό δρόμο και την θάλασσα, η κατάσταση είναι… τραγική. Ανύπαρκτα πεζοδρόμια, λάσπες μπροστά από τα κτήρια των διαμερισμάτων, δρόμοι που μοιάζουν με βομβαρδισμένα τοπία και πρόχειρα πάρκινγκ που μετατρέπονται σε «λίμνες». Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Μια κατάσταση απαράδεκτη και μια εικόνα που δυστυχώς αντικρίζουν καθημερινά ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες.

Οι περίοικοι, μέσω της ιστοσελίδας μας, ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως προβούν σε βελτιωτικά έργα προτού ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος. Είναι ντροπή για το Μακέζνι (και για τη Λάρνακα γενικότερα) να εμφανίζει μια τόσο άθλια εικόνα σε συγκεκριμένους δρόμους και γειτονιές.

Send this to a friend