Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Κύπριος «έκλεψε» λεφτά από τη μητέρα του και έγινε εκατομμυριούχος
Κύπριος «έκλεψε» λεφτά από τη μητέρα του και έγινε εκατομμυριούχος

Κύπριος «έκλεψε» λεφτά από τη μητέρα του και έγινε εκατομμυριούχος

Ο Κύπριος επιχειρηματίας, Andrew Michael, μιλώντας σε συνέντευξη στο BBC αποκάλυψε ότι έκλεψε £30,000 από τη μητέρα του για να αρχίσει επιχείρηση όταν ήταν έφηβος και έτσι έγινε εκατομμυριούχος.

Andrew Michael (right) and Bark co-founder Kai Feller

Ο 39χρονος Κύπριος, ο οποίος μεγάλωσε στο Cheltenham, κέρδισε μια θέση στον επιχειρηματικό κόσμο στα 17 του χρόνια, την περίοδο που ζούσε με τη μητέρα του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, εκείνη την περίοδο ο Κύπριος μαζί με ένα φίλο του συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε ένα κενό στον τομέα του web-hosting.

Έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν μια τέτοια εταιρεία, τη Fasthosts, για να καλύψουν αυτό το κενό στην αγορά.

Εξήγησε ότι είχαν τους υπολογιστές που χρειάζονταν στο υπνοδωματιό του, έτσι έφτιαξαν από μόνοι τους το λογισμικό.

Εντούτοις, αυτό που πραγματικά ήθελαν ήταν μία γρήγορη σύνδεση για το ίντερνετ, το οποίο εκείνες τις ημέρες κόστιζε £30,000 και οι ίδιοι δεν είχαν καθόλου χρήματα.

Έτσι, χωρίς να το ξέρει η μητέρα του, χρησιμοποίηση την πιστωτική της κάρτα για να αναβαθμίσει το ίντερνετ του, με τον προσδοκία ότι θα έβγαζα αρκετό κέρδος, ώστε να αποπληρώσει το χρέος του στη μητέρα του.

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι το τέλος του μήνα είχε αρκετούς πελάτες και χρήματα, ώστε να πληρώσει για τη συνδρομή στο ίντερνετ και για διαφήμιση. Μάλιστα, η μητέρα του συγχωρέσε αυτό παράπτωμα.

Σύμφωνα με το BBC Business News, μετά από εννέα χρόνια πούλησε τη συγκεκριμένη εταιρεία για £61.5 εκατομμύρια. Στην ηλικία των 26, το 75% της εταιρείας του μετρούσε σε £46 εκατομμύρια.

Ο Μιχαήλ θεωρεί ότι κληρονόμησε το επιχειρηματικό δαιμόνιο από τον πατέρα του, ο οποίος μετανάστευσε από την Κύπρο στη Βρετανία και άνοιξε καταστήματα fish and chip και καφετέριες.

Andrew Michael with Sir Richard Branson

 

Send this to a friend