Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 Προκαλεί οργή και απογοήτευση η είδηση του θανάτου 69χρονου συμπολίτη μας ο οποίος έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του λόγω των υποδομών της πολυκατοικίας στη οποία διέμενε στον συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όπου γίνεται λόγος για τους συνοικισμούς που έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού και για αδιαφορία που οδήγησε σε απώλεια ζωής. Οι συσκέψεις όπως αυτή που συγκαλέστηκε εκτάκτως στο Υπουργείο Εσωτερικών, δυστυχώς δεν δίνουν τη λύση, προστίθεται στην ανακοίνωση. Προτείνεται σύμφωνα με το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Αλεξίας Σακαδάκη, ότι τη λύση δίνουν οι επιτόπιες επισκέψεις στους συνοικισμούς, η καταγραφή των προβλημάτων και η άμεση επίλυση τους.Δεδομένου ότι η οικονομία βαδίζει, κατά τους κυβερνώντες, σε υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς επιβάλλεται να γίνονται  έργα και υποδομές εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των συνοικισμών, επιβάλλεται τουλάχιστον να εξασφαλιστεί μια πραγματική ασφαλής και επαρκής διαμονή για τους ανθρώπους που έμειναν εκτεθειμένοι λόγω προσφυγιάς και ζουν αναγκαστικά σε συνοικισμούς, είπε ολοκληρώνοντας η κ. Σακαδάκη.

Προσκηρύσσονται προσφορές για τη δεύτερη φάση της ανακατασκευής/ βελτίωσης των πεζοδρομίων της Λάρνακας, αυτή την εβδομάδα από το Δήμο Λάρνακας. Η δαπάνη θα φτάσει τα 2.2 εκατομμύρια ευρώ. Τα πρόκειται πεζοδρόμια που πρόκειται να βελτιωθούν βρίσκονται στην περιοχή Αρμενικής Εκκλησίας, στις Οδούς Κοδρικτόνως, Βασιλέως Ευαγόρου, Κλεάνθη Καλογερά, Αγίου Λαζάρου και πλατεία Τεμένους Κάστρου. Τα έργα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα αναμένεται να αρχίσουν σταδιακά και να εκτελούνται από τον προσεχή Μάρτιο. Το έργο, όπως και στην πρώτη φάση, διεξάγεται με γνώμονα την αύξηση της προσβασιμότητας σε αυτές τις περιοχές και για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ανέφερε ο κύριος Βύρας.

Αρχίζει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και της 9 του μήνα, η 8η για φέτος Παγκύπρια εκστρατεία για αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ποσοστό 25%, όλων των οδικών θανάτων, οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα, αυξάνει τον κίνδυνο εμπλοκής σε οδική σύγκρουση, δεδομένου, ότι μεγαλώνει τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού και μειώνει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και την οπτική οξύτητα. Επίσης, συντελεί στην έλλειψη ορθής κρίσης και σε υπερβολική αυτοπεποίθηση, με την πιθανότητα επίδειξης και άλλης επικίνδυνης συμπεριφοράς, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Προσοχή λοιπόν όλοι την περίοδο των γιορτών, γιατί το πρόστιμο είναι το μικρότερο τίμημα σε ένα ό μη γένοιτο δυστύχημα.

Στην Αθήνα μεταβαίνει o Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύραςόπου θα εκπροσωπήσει την Ένωση Δήμων Κύπρου, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, από τις 3 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Καθήκοντα Δημάρχου θα εκτελεί ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας  Ιάσων Κ. Ιασωνίδης.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μοίρασε τα πρώτα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας. Οι μαθητές με τη σειρά τους, του πρόσφεραν στο Δήμαρχο Λάρνακας μια βιοδιασπώμενη τσάντα με μια μπλούζα από την αγαπημένη του Ομάδα την «ΣΑΛΑΜΙΝΑ», υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές. Επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του απένειμε τα πρώτα Βραβεία του Σχολικού Διαγωνισμού για την κατασκευή Χριστουγεννιάτικου Στολιδιού από ανακυκλώσιμα υλικά.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Με το έργο Ζιοάο Μπέθενκουρ του Η απαγωγή του πάπα, από τη  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ, συνεχίζεται το 7ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Η παράσταση αρχίζει στις 8μμ. στο σινεμά Καλλιθέα στην Αραδίππου. Συντελεστέςέργου: Μετάφραση: Ξενάκης Κυριακίδης Διασκευή – Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Κυριάκος ΚυριάκουΚοστούμια: Θεατρική Ομάδα Μουσική επιμέλεια: Χριστιάνα Ροκόπου. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν επτά Θεατρικά Σχήματα.

Το ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού Birth Days παρουσιάζει στις 8:30μμ στο Θεατρο Σκάλα η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου. Η θαυμαστή εμπειρία της γέννας στην εποχή των ανεξέλεγκτων ιατρικών παρεμβάσεων. Σε μια χώρα όπου τα επίπεδα των καισαρικών τομών ξεπερνούν κατά 4 φορές το όριο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μια μητέρα θα κάνει το δικό της ταξίδι για να μπορέσει να γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική, και να ανακτήσει εμπιστοσύνη στο ίδιο της το σώμα αλλά και στο σύστημα παροχής μαιευτικής φροντίδας. Είσοδος €5 & €3 (μέλη Λέσχης)

Send this to a friend