Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Έγραψε ιστορία η Κροατία στέλνοντας σπίτι την Αγγλία
Έγραψε ιστορία η Κροατία στέλνοντας σπίτι την Αγγλία

Έγραψε ιστορία η Κροατία στέλνοντας σπίτι την Αγγλία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κροατία προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κερδίζοντας την Αγγλία με 2-1 στην ημίωρη παράταση (1-1 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια).
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Κροατία βρέθηκε στους τέσσερις και πέτυχε να κάνει το επόμενο βήμα. Η προηγούμενη το 1998 όταν αποκλείστηκε από την Γαλλία (2-1) και κέρδισε την 3η θέση κερδίζοντας στον μικρό τελικό την Ολλανδία (2-1).
Η Αγγλία σταμάτησε για δεύτερη φορά στα ημιτελικά. Η προηγούμενη ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία οπόταν και αποκλείστηκε από την Δυτική Γερμανία με 4-3 στα πέναλτι (1-1 το σκορ της κανονικής διάρκειας και της παράτασης), ενώ έχασε και στον μικρό τελικό από την Ιταλία με 2-1 και έτσι κατέλαβε την 4η θέση.
Προηγουμένως, είχε καταφέρει να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης του 1966, που έγινε στην πατρίδα της, επικρατώντας στον τελικό ττης Δυτικής Γερμανίας με 4-2 στην παράταση (2-2 η κανονική διάρκεια).
Πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι
H Αγγλία πήρε προβάδισμα 1-0 μόλις στο 5’, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Τρίπιερ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο στο στήθος και το πρώτο γενικά από τον Φεβρουάριο του 2016 (στον αγώνα της Τότεναμ με τη Γουότφορντ).
Η Κροατία είχε την απάντηση στο 68’, όταν μετά από σέντρα του Βρσάλκο από την δεξιά πλευρά ο Πέρισιτς, ο Κροάτης με τα περισσότερα τέρματα (4) σε Παγκόσμιο Κύπελλο – πρώτος είναι ο Ντάβορ Σούκερ με 6 -, με προβολή έκανε το 1-1. Μάλιστα, η Κροατία λίγο έλειψε τέσσερα λεπτά αργότερα (72) να πάρει και προβάδισμα στο παιχνίδι, αλλά το πλασέ του Πέρισιτς κατέληξε στο δοκάρι.
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση, με τον Μάντζουκιτς να σκοράρει στο 109’ για λογαριασμό της Κροατίας και να την στέλνει για πρώτη φορά στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα βρει αντίπαλό της την Γαλλία που κέρδισε χθες (10/07) με 1-0 το Βέλγιο.
Πηγή: omada.reporter.com.cy

Send this to a friend