Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Τον ερχόμενο μήνα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Μιχαλάκη Παρίδη, σε ένα κεντρικότατο και ιστορικό σημείο της όλης, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Σχολή Καλογραιών Αγίου Ιωσήφ. Θα γίνει αισθητική, και περιβαλλοντική αναβάθμιση του χώρου, και παράλληλα περαιτέρω ανάδειξη του Μνημείου του Ήρωα Μιχαλάκη Παρίδη. Η ανάπλαση της Πλατείας, θα περιλαμβάνει διαδρόμους, δεντροφύτευση, φωταγώγηση, αστικό εξοπλισμό, πρόσβαση για ΑΜΕΑ και αναμένεται ότι θα αλλάξει ολοκληρωτικά την υφιστάμενη όψη της περιοχής. Οι εργασίες άρχισαν τον περασμένο μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 2 μηνών.

Την 73η επέτειο της Νίκης της Ρωσίας κατά του ναζισμού, που σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γιορτάζει η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Κύπρο με εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σε όλες τις πόλεις. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, με την στήριξη και την βοήθεια πολλών ρωσικών και κυπριακών οργανώσεων και φορέων. Οι εκδηλώσεις στη Λάρνακα, αφιερωμένες στην Ημέρα της Νίκης αρχίζουν στις 12μ στις Φοινικούδες όπου θα στηθεί παζαρακι. Χαιρετισμός στην εκδήλωση θα απευθύνει η Επαρχ.Γραμμ. του ΑΚΕΛ Χρυστάλλα Αντωνίου. Στις 2μμ, η Ορχήστρα της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας θα δώσει Συναυλία για μιάμιση ώρα στην εξέδρα των Φοινικούδων. Στις 3:30μμ το «Αθάνατο Τάγμα» θα ξεκινήσει πορεία από την εξέδρα μέχρι την πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου όπου θα τελεστεί δέηση στις 4μμ και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα ρωσικών σχολείων και καλλιτεχνικών σχημάτων της Λάρνακας. στις 10μμ θα γίνει ρίψη εορταστικών πυροτεχνημάτων πάνω από το μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας. Η Ημέρα της Νίκης είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας, και συμβολίζει τη φιλία και την ενότητα στο όνομα ενός ήσυχου και ειρηνικού πλανήτη, επσημαίνεται σε ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας.

Εκδήλωση για την 9η Μαΐου, πραγματοποιεί και η ΕΕ του ΑΚΕΛ, στις 11πμ, στο Μνημείο Πεσόντων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Πάρκο Φανερωμένης, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

«Η Ευρώπη επενδύει στις Αγροτικές Περιοχές» είναι ο τίτλος του συνεδρίου που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας- Αμμοχώστου στις 7:30μμ -9μμ στο Δημαρχείο Αθηένου. Θα γίνει παρουσίαση της Στρατηγικης Τοπικής Ανάπτυξης των Αγροτικών Περιοχών των Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου 2014- 2020, και του Προγράμματος Κατάρτισης Ενηλίκων στον Αγροτουρισμό και Εναλλακτικό Τουρισμό. Θα παρουσιαστούν επίσης «Δράσεις Ενίσχυσης Επενδύσεων για μη Γεωργικές Δραστηριότητες», όπως μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης, χώρων εστίασης, μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, καταστημάτων λιανικής πώλησης που σχετίζονται με γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα και θεματικών πάρκων

Ενημέρωση για τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα Erasmus+: Νεολαία διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στις 6μμ το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λάρνακας, Θρασύβουλος Θρασβούλου

Την τελική εκδήλωση διοργανώνουν στις 7:30μμ τα Επιμορφωτικά Κέντρα περιφέρειας Κιτίου, στο χώρο τυ Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, έκθεση δημιουργημάτων των ατόμων που συμμετέχουν στα Επιμορφωτικά Κέντρα και παρουσιάσεις.

Για το «Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας», θα συζητήσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, με ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού που έχουν προγραμματισμένη συνάντηση στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου.

Send this to a friend