Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισαν τα όργανα για τον Φαίδωνος – Η πρώτη καταδίκη για δυσφήμιση και οι αποζημιώσεις
Άρχισαν τα όργανα για τον Φαίδωνος – Η πρώτη καταδίκη για δυσφήμιση και οι αποζημιώσεις

Άρχισαν τα όργανα για τον Φαίδωνος – Η πρώτη καταδίκη για δυσφήμιση και οι αποζημιώσεις

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε σε ποινή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος θα πρέπει να καταβάλλει το χρηματικό αυτό ποσό, στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών Κυριάκο Καϊλά.

Ο Κυριάκος Καϊλάς είχε κινήσει αγωγή επί λιβέλω εναντίον του κ. Φαίδωνος για αναφορές του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σχετικά με «παρανομίες» σε επιδοτήσεις ΤΚ γης που υπενοικιάζει και καλλιεργεί. Η απόφαση λήφθηκε ερήμην του Δημάρχου Πάφου ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στην 53 σελίδων δικαστική του απόφαση, κατέληξε ότι οι επίδικες δηλώσεις του κ. Φαίδωνος τον Αύγουστο του 17 σε τηλεοπτικές εκπομπές, είναι δυσφημιστικές για το πρόσωπο του κ. Καϊλά. Ο Δήμαρχος Πάφου από την πλευρά του σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι δεν παρέστη στο Δικαστήριο, όχι από αμέλεια ή ασέβεια προς το Δικαστήριο και τον ενάγοντα αλλά εκ παραδρομής και ανθρωπίνου λάθους το κλητήριον ένταλμα που του επιδόθηκε, παρέπεσε και αναμίχθηκε με άλλα έγγραφα στο γραφείο του, και δεν καταχώρησε εμφάνιση στο Δικαστήριο.

Στη γραπτή του δήλωση ο κος Φαίδωνος επικαλείται το βεβαρυμμένο του πρόγραμμα και τα συχνές του απουσίες στο εξωτερικό για εκτέλεση των καθηκόντων του ως Δημάρχου Πάφου. Αναφέρει επίσης ότι έχει δώσει οδηγίες στον δικηγόρο του να καταχωρήσει αίτηση για ακύρωση της απόφασης και λέει επίσης ότι έχει πολύ καλή υπεράσπιση στην ισχυριζόμενη δυσφήμιση, όπως αναφέρει, και ότι θα αποδείξει ότι όλες οι αναφορές του ήταν αληθείς.

Send this to a friend