Home ΕΞΟΔΟΣ 6 μαγαζιά σερβίρουν το κλέφτικο αλλιώς
6 μαγαζιά σερβίρουν το κλέφτικο αλλιώς

6 μαγαζιά σερβίρουν το κλέφτικο αλλιώς

Λατρεμένο κυπριακό πιάτο το οφτό κλέφτικο το συναντάμε σε διαφορετικές μορφές αλλά ταυτόχρονα και στην αγαπημένη μας απάχικη εκδοχή του!

Το… αλλιώτικο οφτό
Αν και λατρεύουμε την παραδοσιακή του μορφή, εντούτοις όταν δοκιμάσαμε το οφτό κλέφτικο σε μια πιο ‘γκουρμέ’ εκδοχή στα πιο κάτω μέρη, εκπλαγήκαμε ιδιαίτερα ευχάριστα.

Ταβερνείο Λέγκω
Θα σε καλωσορίσουν με ένα βάζο παγωμένο νερό με δυόσμο. Στη συνέχεια, θα σου πουν ότι δεν έχουν πραγματικά μενού γιατί δημιουργούν πολλά από τα φαγητά κάθε μέρα και διαφορετικά. Αλλά το σίγουρο είναι ότι φτιάχνουν το πιο ζουμερό αρνίσιο κότσι στον φούρνο ενώ φτιάχνουν επίσης το γνωστό αντικρυστό. Το κότσι συγκαταλέγεται στους μεζέδες και ο σεφ είναι έτοιμος να σε αιφνιδιάσει ευχάριστα με τις ασυνήθιστες γεύσεις που δημιουργεί.
Tip: Αν κάποιος από την παρέα δεν τρώει κρέας εδώ θα βρει πλούσιους vegan και vegetarian μεζέδες.
Τιμή για μεζέδες: €17.
(99217165) Ζαππείου 1 & Ελευθερίου Βενιζέλου, Πάφος. Τρ-Σ 18.00-23.00.

Το Πατρικόν
Εδώ δεν θα βρεις ένα κλασικό μενού, αλλά έναν απόλυτα δημιουργικό κατάλογο με πιάτα φτιαγμένα με φρέσκια και σπιτικά υλικά και ευφάνταστες συνταγές που συνεχώς αλλάζουν. Όσον αφορά στο οφτό, εδώ θα απολαύσεις την γκουρμέ-έκπληξη εκδοχή του, αφού ο σεφ το φτιάχνει λεμονάτο με αγκινάρες και πατάτες. Όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες, σε αυτή την ταβέρνα επιμένουν κυπριακά, χωρίς να ξεφεύγουν από την τοπική κουζίνα. Ενδιαφέρον, ε;
Αν το πάρεις μαζί σου €9 (χωρίς σαλάτα και ορεκτικά) / Αν κάτσεις εκεί €12 (με σαλάτα και ορεκτικά).
(24424831) Αρχ. Μακαρίου Γ’ 22, Τερσεφάνου, Λάρνακα. Παρ-Σ 19.30-23.00.

Κλέφτικο μέχρι το ξημέρωμα

Κιβωτός του Νώε
Ο Στέλιος της Κιβωτού βρίσκεται απέναντι από το Γήπεδο Κωνστάντζα και ετοιμάζει καθημερινά ‘σινιά’ με αρνίσιο κρέας και πατάτες. Η μερίδα συμπεριλαμβάνει τις πατάτες και επιπλέον σερβίρονται σαλάτα και τα ορεκτικά. Για εκείνες τις φορές που πεθυμάς καλό, απάχικο, κλέφτικο after hours.
Αν το πάρεις μαζί σου €7 / Αν κάτσεις εκεί €8.50.
(99412901) Λεωφ. Στασίνου 25, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-24.00.

Το μερακλίδικο και απάχικο
Σε αυτά τα μέρη θα πας με βερμούδα ή ένα απλό φόρεμα, θα καθίσεις χαλαρά και θα απολαύσεις την ουσία: το οφτό κλέφτικο.

Άγιος Αμβρόσιος (Λέφος)
Εδώ θα απολαύσεις ζουμερό καλοψημένο και παραδοσιακό οφτό κλέφτικο από την κυρία Επιστήμη, η οποία πυρώνει τους φούρνους με ξύλα τερατσιάς και λεμονιάς. Η μερίδα συνοδεύεται από πατάτες, πλιγούρι, ντομάτα, αγγουράκι και ελιές. Στο τέλος θα εκπλαγείς με τα σπιτικά μπουρέκια αναρής που φτιάχνει με τα χεράκια της και δεν σε αφήσει να φύγεις αν δεν τα δοκιμάσεις. Συστήνεται κράτηση.
Αν το πάρεις μαζί σου €8 / Αν κάτσεις εκεί €10.
(24323124) Αρχ. Μακαρίου Γ΄, Κοφίνου, επ. Λάρνακας. Δ-Κ 11.00-24.00.

Κυνηγετικός Σύλλογος Κεραυνός Ακακίου
Ο κ. Διονύσης εγγυάται ότι αυτό το οφτό κλέφτικο θα το αναπολείς ξανά και ξανά, γιατί είναι το γνήσιο, όπως μας είπε, συρτό οφτό κλέφτικο. Πυρώνει το φούρνο του κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή με ξύλο λεμονιάς, γι’ αυτό και το ονομάζει συρτό της λεμονιάς. Η μερίδα του συμπεριλαμβάνει λαχταριστές πατάτες του φούρνου, πιλάφι με πλιγούρι, κεφτέδες και σαλάτα με άγρια γλιστρίδα και φρέσκα αγγουράκια του χωραφιού. Συστήνεται κράτηση, για να είσαι σίγουρος ότι θα ζήσεις την εμπειρία.
Αν το πάρεις μαζί σου €5 / Αν κάτσεις εκεί €10.
(99680639) Βύρωνος 1, Ακάκι. Τρ, Πεμ, Παρ 19.30-24.00.

Σιηφτουρής
Η κυρία Τασούλα είναι μαστόρισσα. Πυρώνει τους φούρνους με ελιόξυλα και γεμίζει τα ‘σινιά’ με νοστιμότατο πρόβειο κρέας, το οποίο όχι μόνο γίνεται ανάρπαστο. Καλύτερα θα έλεγα “τρέξε να τα προλάβεις”. Σε μια ωραία αυλή με κληματαριά, θα απολαύσεις μια πολύ ικανοποιητική μερίδα με πατάτες, ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμυδάκι και ψωμί. Ένα κλασικό στέκι με πάνω από 25 χρόνια παράδοση και απάχικη μαεστρία.
Αν το πάρεις μαζί σου €8 / ένα σινί με 10 μερίδες, χρεώνεται €7 η μερίδα / Αν κάτσεις εκεί €9.50.
(24669422) Λεόντιου Μαχαιρά 33Β, Λάρνακα. Τρ-Σ 12.00-23.00 & Κ 11.45-17.00.

Πηγή: timeoutcyprus.com

Send this to a friend