Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Πέραν των 4 χιλιάδων παιδιών στο 22ο McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival
Πέραν των 4 χιλιάδων παιδιών στο 22ο McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival

Πέραν των 4 χιλιάδων παιδιών στο 22ο McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival

Πέραν των 4 χιλιάδων παιδιών θα συμμετάσχουν στο 22ο McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, από τις 27 Απριλίου μέχρι την 1η Μάϊου και από τις 10 μέχρι τις 12 Μάϊου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας σε δύο διαφορετικές φάσεις.

Η πρώτη φάση, προστίθεται, «θα αρχίσει το Σάββατο 27 Απριλίου μέχρι την Τετάρτη 1η  Μαΐου για τις ηλικιακές κατηγορίες Grassroots αγοριών και κοριτσιών, ενώ η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου για τις ηλικιακές κατηγορίες νέων, από 13 μέχρι και 17 ετών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, συνολικά «έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα λάβουν μέρος 470 διαφορετικά ηλικιακά τμήματα και πέραν των 4 χιλιάδων παιδιών ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η συμμετοχή των ακαδημιών από το εξωτερικό είναι αυξημένη κατά 80% σε σύγκριση με πέρσι, αφού έχουν φτάσει τις 19, ενώ ο συνολικός αριθμός διαφορετικών ηλικιακών τμημάτων που θα ταξιδέψουν στην Κύπρο ανήλθε στα 68.

Ο αριθμός των παιδιών από το εξωτερικό αναμένεται να ξεπεράσει τα 750.

Προστίθεται ότι πέραν των παραδοσιακών χωρών της Μέσης Ανατολής όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία, φέτος υπάρχουν συμμετοχές από Φιλανδία, Μάλτα, Τσεχία, Πολωνία και Αγγλία ενώ για πρώτη φορά υπάρχει συμμετοχή από Αφρικανική χώρα, συγκεκριμένα από την ακαδημία Jungle Kings από την Μποτσουάνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι ομάδες θα φθάσουν από το εξωτερικό με την συνοδεία πολλών συνοδών και γονέων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο χιλιάδες άτομα,  κάτι που  ικανοποιεί πλήρως τους διοργανωτές αφού, με την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού ο θεσμός καθιερώνεται και εδραιώνεται πλέον ως διεθνής».

Στην φετινή διοργάνωση «τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 21 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες ξεκινώντας από την χρονολογία γέννησης του 2007 μέχρι και το 2018. Εξάλλου συνεχίζεται και φέτος η καινοτομία των τελευταίων χρόνων, με την προσθήκη επιπλέον ηλικιακών κατηγοριών σε ξεχωριστά πρωταθλήματα χαμηλότερου ποδοσφαιρικού επιπέδου, που προνοούν την συμμετοχή παιδιών που γεννήθηκαν από το 2011 μέχρι και το 2018».

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται «η καινοτομία που έχει καθιερωθεί και αποτελεί ίσως και παγκόσμια πρωτοτυπία για την διοργάνωση, δηλαδή η δημιουργία εκεί και όπου είναι εφικτό, τριών  ξεχωριστών κατηγοριών επιπέδου στην φάση των knock out, προκρίνοντας ανάλογα με την θέση τους, όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες σε αυτή την επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Φέτος θα πραγματοποιηθεί «ξεχωριστό τουρνουά για κορίτσια ηλικίας κάτω των 15 και Κ13, με τη συμμετοχή 16 ομάδων κοριτσιών, επιτυγχάνοντας έτσι τους κοινούς με την Ομοσπονδία στόχους της διοργάνωσης, για την ανάπτυξη  του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο δίνοντας παράλληλα ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και άθλησης και στον γυναικείο πληθυσμό».

Σε δήλωση του ο Χρίστος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της διοργάνωσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι αυξημένες συμμετοχές και η αγάπη του κόσμου και των παιδιών προς το τουρνουά, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ταυτόχρονα όμως ανεβάζει τον πήχη σε ότι αφορά την προσπάθεια που θα χρειαστεί για μια επιτυχημένη διοργάνωση. Το ποδόσφαιρο είναι μεταξύ άλλων ένας τρόπος έκφρασης, προσπάθειας και επίδειξης των δυνατοτήτων αλλά και ικανοτήτων παίζοντας με πάθος και ζήλο και θέληση για το αποτέλεσμα».

Η McDonald’s Cyprus είναι χορηγός μετονομασίας του φεστιβάλ, η LIDL CYPRUS σημαντικότερος χορηγός υποστηρικτής ενώ το φεστιβάλ στηρίζεται επίσης από το Δήμο Αγίας Νάπας, το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, την Agia Napa Marina και άλλες εταιρείες.

Σημαντικό ρόλο φέτος στον τομέα οργάνωσης θα διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αφού μέσα από την συνεργασία των διοργανωτών μαζί του, επιτεύχθηκε η συμμετοχή αρκετών φοιτητών εθελοντών στην οργανωτική δομή του τουρνουά.

Προστίθεται ότι «η συνεργασία των διοργανωτών με την εταιρεία GREEN DOT θα βοηθήσει στην προσπάθεια για την διατήρηση της καθαριότητας στον χώρο της διοργάνωσης, αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και των παιδιών ιδιαίτερα, για την σημαντικότητα της καθαριότητας αλλά και της ανακύκλωσης».

Αναφέρεται επίσης ότι οι διοργανωτές σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα «θα λειτουργήσουν στον χώρο του τουρνουά δειγματοληπτικό κέντρο συλλογής δειγμάτων για τις ανάγκες του αρχείου δοτών μυελού των οστών το οποίο μπορεί να αποτελέσει πηγή ζωής για κάποιο πάσχοντα συνάνθρωπο μας».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend