Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Αύξηση της αεροπορικής κίνησης στα αεροδρόμια της Κύπρου κατά 5%, εκτιμά πως θα έχει για το 2018 η Ερμές σύμφωνα με την ανώτερη διευθύντρια Aviation Development, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη. Η Ερμές αποτιμώντας τα όσα έχουν επιτευχθεί στο 2017, όταν έσπασε το ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων επιβατών, θέτει στόχους για το 2018 που είναι η περεταίρω αύξηση της επιβατικής κίνησης. Το 2017 καθιερώθηκαν πτήσεις από αγορές στις οποίες υπήρχαν κενά, ανέφερε η κυρία Κουρούπη, και αυτές οι αγορές είναι: η ιρλανδική, η ισπανική, η ιταλική, και η αγορά των βαλτικών χωρών. Για πρώτη φορά εντάχθηκαν νέες πτήσεις σε ολόχρονη βάση μετριάζοντας το πρόβλημα της εποχικότητας. Ως ελπιδοφόρο αποτιμάται το γεγονός ότι διαφαίνεται μια σταθεροποίηση στις νέες αγορές που άνοιξαν, ως προς τα δρομολόγια, αλλά και σε αεροπορικές εταιρείες που τώρα δοκιμάζουν προγράμματα στην Κύπρο. Έχοντας αυτά ως βάση η Ερμές θέτει στόχους με ορίζοντα τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνων, σύμφωνα με τν κυρία Κουρούπη.

Διάλεξη με θέμα: «Ο Βασίλης Μιχαηλίδης για μας σήμερα» διοργανώνει το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, στις 7:15μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εισηγητής της 8ης διάλεξης του Ζηνωνείου Πανεπιστημίου θα είναι ο Μιχάλης Πιερής καθηγητής στο Τμημα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διάλεξη θα μεταδίδεται απ’ ευθείας από το Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ στη συχνότητα 97.2 Είσοδος ελεύθερη

Διάλεξη με θέμα Ψηφιακές τεχνολογίες στη ζωή μας διοργανώνει στις 7:30 στο Καλλίνικειο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμος Αθηένου. Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Κωμοδρόμος, Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

Έργο Προώθησης Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, διοργανώενι στις 4μμ το Κέντρο Παραγωγικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Πρόκειται για ένα Εργαστήρι διάρκειας 4 ωρών που στοχεύει στην εκμάθηση των συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με έμφαση στη Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη, το TaxisNet και το Διαδικτυακό Σύστημα Πληρωμής Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το εργαστήρι προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας αναχωρεί σήμερα στο Στρασβούργο όπου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη συνεδρία θα συζητηθούν θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέχρι και 15 Φεβρουαρίου καθήκοντα Δημάρχου Λάρνακας, θα εκτελεί ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσων Ιασωνίδης

Τα μέλη του για την πολύχρονη προσφορά τίμησε ο Πολιτιστικός Όμιλος Βασιλιτζιά, που διογάνωσε βραδιά βραβεύσεων. Συγκεκριμένα τίμησε τον Χρίστο Ρωτή χορευτή για 25 χρόνια, την εδώ και 20 χρόνια μουσικό του Ομίλου Λουκία Λαζάρου, τη Γιώτα Χατζηαναστασίου, τον Πανίκο Τιμοθέου και την Έλλη Κυθραιώτου.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ομίλου Αντώνης Λαζάρου ευχαρίστησε όλους για την προσφορά τους η οποία όπως είπε, επεκτείνεται και ως προσφορά στην πατρίδα, διατηρώντας και προβάλοντας τα ήθη και τα έθιμα εντός και εκτός Κύπρου. Στη βραδιά, που έγινε σε ταβέρνα στην Λάρνακα, παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του ομίλου.

Send this to a friend