Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Tο πρώτο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Πολεμικού μας Ναυτικού, θα ενταχθεί επισήμως στην Εθνική Φρουρά. Το πλοίο φέρει το όνομα του αείμνηστου Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 9πμ στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Πρόκειται για πλοίο που ναυπηγήθηκε στο Ισραήλ και έχει μήκος 62 μέτρων και πλάτος 8. Έχει εκτόπισμα 450 τόνους, η εμβέλεια του φτάνει τα 2,5χιλ ναυτικά μίλια κι αναπτύσσει ταχύτητα 32 κόμβων. Είναι εξοπλισμένο με αυτόματα πυροβόλα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς αντιαεροπορικών πυραύλων και πυραύλων επιφανείας. Διαθέτει επίσης υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης, τελευταίας τεχνολογίας ραντάρ επιτήρησης και επισήμανσης επίγειων, θαλάσσιων και εναέριων στόχων. Το πλήρωμα του αποτελείται από τριάντα μέλη που από τον Σεπτέμβριο βρίσκονταν στο Ισραήλ κι εκπαιδεύτηκαν στα υψηλής τεχνολογίας εξελιγμένα συστήματα του πλοίου. Το νέο πλωτό απόκτημα της ΕΦ, έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε επιχειρήσεις αποτροπής τρομοκρατικών ενεργειών στη θάλασσα ή πειρατείας, ή και σε επιχειρήσεις πάταξης του λαθρεμπορίου. Μπορεί να συνδράμει υποστηρικτικά σε επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων για προστασία υπεράκτιων εγκαταστάσεων, και να λάβει μέρος σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και καθαρισμού της θάλασσας σε περίπτωση ρύπανσης. Στους επόμενους 18 μήνες η εθνική φρουρά αναμένεται να αποκτήσει άλλα δύο πλοία ανοικτής θαλάσσης στο πλαίσιο της Διακρατικής Συμφωνίας με το Ισραήλ

Επίσκεψη στο Λιμάνι Λάρνακας θα πραγματοποιήσει στις 11:30πμ, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Την καθιερωμένη βασιλόπιττα για την έλευση του Νέου Χρόνου θα κόψει στη 1μμ το Εργατοϋπαλληλικό Προσωπικό του Δήμου Λάρνακας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Μακένζι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι Εργατοϋπάλληλοι που αφυπηρέτησαν κατά το 2017 και θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση. Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το Κοινό ότι τα Κεντρικά Γραφεία και άλλες Υπηρεσίες του Δήμου θα κλείσουν στις 12.30μ.μ., ενώ τα Δημοτικά Ταμεία στις 12μ. Επίσης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Η εκδήλωση του ΚΥΚΕΜ Λάρνακας-Αμμοχώστου καθώς και οι υπόλοιπες που ήταν προγραμματισμένες για το μήνα Ιανουάριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αναβάλλονται λόγω βεβαρημένου προγράμματος των εκλογικών επιτελείων αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη στις 7:30μμ για την ενέργεια και την άμυνα.

Με την ταινία Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν, συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου τις Κινηματογραφικές της Δευτέρες. Η προβολή αρχίζει στις 8:30 στο Θέατρο Σκάλα. Πρόκειται για συγκλονιστικό δραματικό θρίλερ με υποδειγματικές ερμηνείες, αναφέρεται στις κριτικές της ταινίας.

Επίσκεψη 32 μαθητών της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου θα δεχθεί στις 10πμ στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Send this to a friend