Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Ηλίας Ηλία: Η Λάρνακα αναπτύσσεται, αλλάζει όψη… Ωστόσο χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν
Ηλίας Ηλία: Η Λάρνακα αναπτύσσεται, αλλάζει όψη… Ωστόσο χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν

Ηλίας Ηλία: Η Λάρνακα αναπτύσσεται, αλλάζει όψη… Ωστόσο χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΚΟ Ηλίας Ηλία μιλώντας για το πολιτικό του πρόγραμμα, τους στόχους του αλλά και τους λόγους για τους οποίους κατέρχεται στον εκλογικό στίβο.

1/ Μιλήστε μας για εσάς και την πορεία σας.

Γεννήθηκα στην Λεμεσό  το 1976 και μεγαλωσα στην Λάρνακα όλα μου τα χρόνια. Αποφοίτησα από  την Διανέλειο Τεχνική Σχολή το 1994 και είμαι παντρεμένος με δυο παιδιά ηλικίας 18 και 13 χρονών.

Ευθύς αμέσως μετά την συμπλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας το 1994 προσλήφθηκα ως πωλητής σε μεγάλη εταιρεία εισαγωγής και διάθεσης αυτοκίνητων.  Ένα χρόνο μετά η εταιρεία με όρισε Διευθυντή πωλήσεων στην περιοχή Κοκκινοχωρίων με έδρα το Παραλίμνι.  Το 2001 ανέλαβα την διαχείριση πρατηρίου πετρελαιοειδών στην Λάρνακα και συνεχίζω μέχρι σήμερα.  Παράλληλα ασχολούμαι με επενδύσεις σε ακίνητα.

Για κάποια χρόνια υπήρξα ποδοσφαιριστής το προσφυγικού σωματείου ΑΣΙΛ ενώ εδώ και χρόνια είμαι ενεργός διαιτητής ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας.  Γενικά τρέφω μεγάλη αγάπη προς τον αθλητισμό και έχω ως αγαπημένο σπορτ την ποδηλασία.

Το Δεκέμβριο του 2001, σε ηλικία 25 χρονών εκλέγηκα Δημοτικός Σύμβουλος και αδιαλείπτως συνέχισα  να εκλέγομαι σε όλες τις δημοτικές  εκλογές που ακολούθησαν.   Επιπρόσθετα είμαι εθελοντής αξιωματικός στην Πολιτική Άμυνα.

2/ Κατέρχεστε ως υποψήφιος με το ΔΗΚΟ για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου στην Λάρνακα. Γιατί αποφασίσατε  να ασχοληθείτε με την πολιτική και γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κόμμα;

Από νεαρή ηλικία μου άρεσε να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι με τα κοινά και να εκφράζω την άποψη μου στα κοινά.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την διάλυση του κινήματος Αλληλεγγύης δέχθηκα πιεστικές παροτρύνσεις σχεδόν από όλα τα κόμματα για να ενταχθώ στις τάξη τους.

Μετά από σκέψη και περίσκεψη επέλεξα το Δημοκρατικό κόμμα για τους πιο κάτω λόγους:

Α.  Οι θέσεις και οι αρχές του Δημοκρατικού Κόμματος, ιδίως ως προς το είδος λύσης του εθνικού μας ζητήματος είναι περίπου οι ίδιες με αυτές που πρόβαλλε η Αλληλεγγύη.

Β.  Η αρχηγός της Αλληλεγγύης η κυρία Θεοχάρους κατέρχεται ως υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΔΗΚΟ για2η φορά !

Γ.  Εξάλλου, πριν 20 χρόνια το Ευρωπαϊκό Κόμμα που αργότερα ενσωματώθηκε στην Αλληλεγγύη, συμπαρατάχθηκε με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο για να επικρατήσει το ΟΧΙ.

3/ Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην Λάρνακα; Τι χρειάζεται η πόλη μας;

Η Λάρνακα αναπτύσσεται.  Αλλάζει όψη.   Αν το ρολόι του χρόνου μπορούσε να  πάει  κάποια χρόνια πίσω τότε θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει την ραγδαία ανάκαμψη προς το καλύτερο.  Ωστόσο χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν για να φέρουν περαιτέρω οικονομική πρόοδο για την περαιτέρω βελτίωση της ζωής των δημοτών της πόλης μας.

Κατά την άποψη μου το νέο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δώσει προτεραιότητα στους πιο κάτω τομείς:

Δημιουργία  υπέργειων και υπόγειων διαβάσεων.   Δημιουργία ποδηλατοδρόμων και επιπρόσθετων χώρων στάθμευσης για αποφύγουμε το κυκλοφοριακό χάος της Λευκωσίας και Λεμεσού .

Δημιουργία χώρων πρασίνου και νέων πάρκων σε όλες τις περιοχές της Λάρνακας και ο εμπλουτισμός των με παιδικά παιγνίδια.

Δημιουργία ενός η περισσότερων σύγχρονων αθλητικών κέντρων για υγιή απασχόληση και ψυχαγωγία της νεολαίας.

Αξιοποίηση του λιμανιού Λάρνακας:   Δεν πρέπει για ουδένα λόγο να ανεχθούμε περεταίρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου έργου που θα φέρει νέα πνοή στην  ανάπτυξη της Λάρνακας.  Ούτε πρέπει να κατέλθουμε σε ατέρμονες συζητήσεις ή δικαστικές διαδικασίες με τους επενδυτές που εκ των πραγμάτων κωλύονται στο να εκπληρώσουν  τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Προσέλκυση πανεπιστημίων:  Να δοθούν κίνητρα σε φημισμένες  σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για δημιουργία σχολών στην πόλη μας.  Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι το κερασάκι στην τούρτα που θα δώσει αίγλη στην ταυτότητα της πόλης μας.

4/ Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα του νησιού μας;

Το κυριότερο πρόβλημα είναι αναμφίβολα η κατοχή που πέραν της ανασφάλειας μας προκαλεί ντροπή και ‘όνειδος, ιδίως, όταν βλέπουμε σαν αγκάθι στα μάτια τα γιγάντια σύμβολα του ψευδοκράτους και του κατακτητή να ρυπαίνουν τον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο.

Δεν είμαι ρατσιστής ούτε έχω προκατάληψη ως προς τους ανθρώπους διαφορετικής φυλής η θρησκείας. Όμως αυτό που γίνεται με την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών που γεννοβολούν στο τόπο έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κινδυνεύει να αλλοιωθεί η δημογραφία της Κύπρου. Στις πόλεις και σε χωριά έχουν δημιουργήσει γκέτο. Αρκετοί εμπλέκονται σε παρανομίες αντί να σεβαστούν την χώρα που τους φιλοξενεί και τους παρέχει τροφή, σκέπη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χαρτζιλίκι.  Επιβάλλεται άμεση και δραστική αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης αυτής  ροής ξένων που σαν τρίτος Αττίλας μαστίζει την Κύπρο.

5/ Τέλος, μιλήστε μας για το πολιτικό σας πρόγραμμα.

Με τις εμπειρίες που απέκτησα με τα 23 συνεχόμενα χρόνια στα δημοτικά έδρανα της πόλης μας θα συνεχίσω να προσφέρω και να αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος  για τα καλώς νοούμενα των δημοτών της Λάρνακας  είτε εκλεγώ είτε όχι.  Θα συνεχίσω δε να εξετάζω θέματα ή παράπονα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Δήμου και φέρνουν ενώπιον μου δημότες.

Send this to a friend