Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η Aegean σταματά το δρομολόγιο Λάρνακα – Χίθροου
Η Aegean σταματά το δρομολόγιο Λάρνακα – Χίθροου

Η Aegean σταματά το δρομολόγιο Λάρνακα – Χίθροου

H Aegean Airlines τερματίζει με την έναρξη του χειμερινού της προγράμματος πτήσεων, το δρομολόγιο Λάρνακα-Λονδίνο, γεγονός που δημιούργησε απορίες αλλά και δυσφορία σε σημαντικό αριθμό τακτικών επιβατών της εταιρείας, που ειδικά μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών επέλεγαν συχνά τον συγκεκριμένο αερομεταφορέα για πτήσεις προς και από Λονδίνο. 

Το γεγονός ότι η Aegean πετά προς το Χίθροου, ενώ οι πλείστες άλλες συνδέσεις αφορούν άλλα αεροδρόμια του Λονδίνου, όπως και η αξιοποίηση του διεθνούς προγράμματος τακτικών επιβατών Star Alliance, είναι επίσης αιτίες που πολλοί επιβάτες εξέφρασαν απορίες για την αναστολή των πτήσεων από τη βάση της εταιρείας στη Λάρνακα προς το Χίθροου.

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», τόσο απευθείας από την Aegean οσο και από την Hermes Airports, ωφελείται στο γεγονός ότι η χρονοθυρίδα στο αεροδρόμιο Χίθροου που χρησιμοποιεί η Aegean έχει εξαιρετικά αυξημένο οικονομικό κόστος, έτσι -υπό τις υπάρχουσες συνθήκες- κρίνεται, πλέον, υπερβολικά ασύμφορη για τον αερομεταφορέα.

Να σημειωθεί ότι η χρονοθυρίδα για τη συγκεκριμένη πτήση ενοικιάστηκε από τη Virgin Airlines με ετήσιο ενοίκιο αρκετών εκατομυρίων, που αυξάνεται σταδιακά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», η Aegean αναζητά λύσεις για να επαναφέρει στο μέλλον το δρομολόγιο Λάρνακας-Λονδίνου, με πιο οικονομικές συνθήκες αλλά και με αυξημένη πυκνότητα πτήσεων, αφού το γεγονός ότι πραγματοποιούσε μόνο ένα δρομολόγιο την ημέρα, επίσης, κρίθηκε ότι δεν είναι ευνοϊκό για τα επιχειρησιακά δεδομένα του αερομεταφορέα.

«Οι επιλογές που έχει σήμερα τόσο ο Κύπριος επιβάτης όσο και ο επισκέπτης είναι σημαντικά περισσότερες, ιδιαίτερα στις κύριες γραμμές προς Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Λίβανο κ.ά. Γι’ αυτό τον λόγο και οι επιλογές που συνεχίζει να κάνει η Aegean από τη βάση της στην Κύπρο είναι αυτές που μπορούν να προσθέσουν μεγαλύτερη αξία τόσο στο επιβατικό κοινό όσο και στην ίδια», σχολίασε στον «Φ» εκπρόσωπος της Aegean.

Με τον αριθμό των αεροπορικών εταιρειών που πετούν, πλέον, στο δρομολόγιο Λάρνακα-Λονδίνο η προστιθέμενη αξία της παρουσίας της Aegean είναι σχετικά μικρή και με μεγάλο κόστος, λόγω της μισθωμένης χρονοθυρίδας.

«Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση αυτή. Φυσικά, αν στο μέλλον κάτι αλλάξει, μπορούμε να επανεξετάσουμε την απόφασή μας», τονίζει η εκπρόσωπος της Aegean Airlines, Ρούλα Σαλούτση.

«Η διάθεσή μας για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες, άλλωστε, φαίνεται και από τη νέα μας επένδυση στο ανανεωμένο  Lounge,  το μοναδικό αεροπορικής εταιρείας στη Λάρνακα, όσο και στον αριθμό των  θέσεων που επενδύουμε τον χειμώνα στην κυπριακή αγορά, αλλά και το καλοκαίρι του 2018», καταλήγει η εκπρόσωπος του ελλαδικού αερομεταφορέα.

Πηγή: philenews.com

Send this to a friend