Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Δρ. Στέλιος Θωμαίδης: Ο παιδίατρος που εξετάζει γενιές και γενιές
Δρ. Στέλιος Θωμαίδης: Ο παιδίατρος που εξετάζει γενιές και γενιές

Δρ. Στέλιος Θωμαίδης: Ο παιδίατρος που εξετάζει γενιές και γενιές

Ο Δρ. Στέλιος Θωμαϊδης ασκεί το επάγγελμα του παιδιάτρου εδώ και 32 χρόνια. Χιλιάδες μωρά, από την στιγμή της γέννησης τους, τα οποία είδε να μεγαλώνουν, να γίνονται έφηβοι και έπειτα και οι ίδιοι γονείς, πέρασαν από το ιατρείο του.

 

Δεν είναι τυχαίο που τόσος και τόσος κόσμος του εμπιστεύεται το πολυτιμότερο δώρο της ζωή τους, τα μωρά τους.

 

Δεν μας μιλά για το επάγγελμα αλλά για το λειτούργημα το οποίο ασκεί τα τελευταία 32 χρόνια.

 

«Για να δουλεύεις με μωρά, πρέπει να τα αγαπάς, να χαίρεσαι κάθε φορά που τα βλέπεις, κάθε φορά που θα χρειαστεί να τα εξετάσεις ακόμη και αν κλαίνε. Είναι ο τρόπος τους για να εκδηλωθούν. Για εμένα, η παιδιατρική είναι μία από τις καλύτερες ειδικότητες στην ιατρική. Βλέπεις ένα μωρό από βρέφος, τα πρώτα λεπτά της γέννησης του και μετά βλέπεις την εξέλιξη και την πορεία του. Από παιδάκι να γίνεται ένας έφηβος και στη συνέχεια να είναι οι ίδιοι μητέρες ή μπαμπάδες που έρχονται και πάλι, με τα δικά τους μωρά στο ιατρείο μου. Είναι από γενιά σε γενιά και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό».

 

Τα χιλιάδες μωρά που τον επισκέπτονται με τους γονείς τους τα αντιμετωπίζει όλα σαν δικά του παιδιά και αυτό μαζί με την εμπειρία και τις γνώσεις του είναι σίγουρα κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει στον τομέα του.

«Πάντοτε εξετάζω ένα μωρό, ένα παιδάκι και σκέφτομαι σε κάθε περίπτωση πώς θα ενεργούσα και τι θα έκανα εάν ήταν δικό μου μωρό ή εγγονάκι μου. Υπάρχουν εύκολες, υπάρχουν όμως και δύσκολες περιπτώσεις με σοβαρά θέματα υγείας και μόνο σαν δικά μου παιδιά μπορώ να τα δω».

 

Η αθωότητα και ο αυθορμητισμός των παιδιών είναι κάτι που πάντα χαροποιεί τον παιδίατρο Δρ. Στέλιο Θωμαϊδη ο οποίος λαμβάνει υπόψη ότι του πουν οι μικροί ασθενείς του.

«Το κάθε παιδί, ότι σου πει, είναι ακριβώς αυτό που αισθάνεται. Δεν υπάρχει υποκρισία. Είναι χαριτωμένα με τις αυθόρμητες ατάκες τους και πολλές φορές εντυπωσιάζουν εμάς τους μεγαλύτερους».

 

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή για τον αγαπημένο παιδίατρο που εμπιστεύονται τόσοι γονείς.

«Τα παιδιά πρέπει να τα αγαπάς. Να ενημερώνεσαι, να μαθαίνεις, να προσπαθείς πάντοτε για το καλύτερο. Είναι λειτούργημα η παιδιατρική και έτσι πρέπει να το βλέπεις αλλιώς αποτυγχάνεις. Συνδέομαι με τους γονείς και τα παιδιά τους. Μου εμπιστεύονται το καλύτερο που έχουν στη ζωή τους, τα παιδιά τους και αυτή είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Πρέπει ο παιδίατρος να καταλαβαίνει και τους γονείς και τα παιδιά, να μπορεί να μπαίνει στη ψυχολογία και των δύο».

Πηγή: dolce.com.cy

Send this to a friend