ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατοσαλάτα με αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Το Πάσχα θα περάσει και όπως πάντα στο ψυγείο μας θα έχουν απομείνει και καμιά δεκαριά βραστά κόκκινα αυγά να μας θυμίζουν τις εορταστικές ατασθαλείες. Οπότε η εύκολη λύση για να τα καταναλώσουμε είναι η πατατοσαλάτα. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη και οι αναλογίες προσαρμόζονται στα άτομα που θέλετε να ταϊσετε αλλά και στα […]

Ο Άκης έχει την πιο τέλεια συνταγή για γρήγορο γλυκό με το τσουρέκι που έμεινε από το Πάσχα!

Σας έμεινε τσουρέκι από το Πάσχα αφάγωτο και ψάχνετε ιδέες για το πώς θα το εκμεταλλευτείτε; Ο Άκης Πετρεντζίκης έχει την πιο τέλεια, την πιο λαχταριστή και την πιο νόστιμη λύση! Θα φτιάξετε νέα γλυκά με τσουρέκι που περίσσεψε, ακολουθώντας  την παρακάτω φανταστική συνταγή!   Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά […]

Babka: Το εβραϊκό τσουρέκι με σοκολάτα που πρέπει να δοκιμάσεις φέτος

Το Πάσχα, τα γλυκά εδέσματα έχουν την τιμητική τους. Ανυπομονούμε να φάμε το αφράτο, μυρωδάτο τσουρέκι που θα φτιάξουμε στο σπίτι. Ωστόσο, τσουρέκι δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Το Babka είναι το εβραϊκό τσουρέκι που μας έρχεται από την Πολωνία ενώ είναι δημοφιλές και στο Ισραήλ. Είναι γεμιστό με μερέντα και κομμάτια σοκολάτας. Είναι λαχταριστό, σιροπιαστό και με ιδιαίτερη εμφάνιση. Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι απίθανη και θα […]

Φτιάξε αφράτο νηστίσιμο τσουρέκι

Το Πάσχα έφτασε και εμείς ήδη φτιάχνουμε τα πασχαλινά εδέσματα που λατρεύουμε να τρώμε κάθε χρόνο. Η νηστεία όμως μας κάνει να περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα για να φάμε το αγαπημένο μας τσουρέκι και τα λαμπροκούλουρα. Ή μήπως όχι; Αν θέλεις να απολαύσεις το αγαπημένο σου τσουρέκι ενώ νηστεύεις μπορείς να το κάνεις, φτιάχνοντας […]

Κούπα µαύρο δάσος

Από Περικλής Ρουσουνίδης   Συστατικά 1 λεπτή φέτα παντεσπάνι σοκολάτας (δες παρακάτω) 1 κονσέρβα (400 γρ. περίπου) κεράσια κοµπόστα στραγγισµένα, χωρίς κουκούτσια 1 δόση βασική συνταγή για κρέµα σαντιγί (δες παρακάτω) Ξύσµατα σοκολάτας για γαρνίρισµα Μους σοκολάτας: 170 γρ. µαύρη σοκολάτα (58% κακάο) σε κοµµατάκια 2 αβγά, χωρισµένα + 1 ασπράδι 2 κουταλιές µπράντι 1 […]

Αυτή είναι η συνταγή για φλαούνες που χρειάζεσαι!

Δεν υπάρχει σπίτι στην Κύπρο το Πάσχα που να μην έχει φλαούνες στο τραπέζι του, είτε φτιαγμένες στο σπίτι είτε αγορασμένες από κάποιο ζαχαροπλαστείο ή φούρνο. Πιο κάτω η δική μου συνταγή για εύκολες φλαούνες με κυπριακό τυρί φλαούνας που δεν θα σας ταλαιπωρήσουν. Με λίγη υπομονή και ακολουθώντας προσεκτικά τα βήματα, θα φτιάξετε τις […]

Cheesecake με limoncello και κόκκινα φρούτα

Υλικά Για το μπισκότο 220γρ. μπισκότα αλεσμένα 100γρ. βούτυρο ζεστό Για την κρέμα τυριού 500γρ. τυρί κρέμα 250γρ. κρέμα γάλακτος 150γρ. ζάχαρη άχνη 1 λεμόνι, ο χυμος και η φλούδα 2 κουταλιές λικέρ limoncello   Για το ζελέ με φρούτα 400γρ. νερό 80γρ. ζάχαρη 10-15 φράουλες και βατόμουρα 400γρ. μαρμελάδα κόκκινα φρούτα 2 σακουλάκια (20 […]

Παέγια με λαχανικά

Από τη Γαλάτεια Παμπορίδη Το κλειδί σε μια εξαιρετική χορτοφαγική παέγια είναι να μην ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Τα μανιτάρια είναι καλό να είναι σχεδόν ολόκληρα γιατί εκτός του ότι προσθέτουν στην εμφάνιση, ανεβάζουν και τη γευστική απόλαυση. Φανταστείτε τώρα να τρώτε ένα πιάτο ρύζι με λιλιπούτια κομματάκια λαχανικών, σχεδόν εξαφανισμένα μετά που ψήθηκαν. Το ρύζι […]

Το νηστίσιμο «κοτόπουλο» από αλεύρι είναι η τελευταία τρέλα του TikTok

Μια vegan συνταγή που απαιτεί μόνο δύο βασικά υλικά. Πόσο μπορεί να μοιάζει, όμως, με πραγματικό κοτόπουλο; Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, αυτή η συνταγή αφορά σε κοτόπουλο shredded, δηλαδή μαδημένο, το οποίο το συναντάμε σε σαλάτες και σαν γέμιση σε σάντουιτς και μπέργκερ. Ποια είναι τα υλικά; Τα βασικά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις […]

Σαλάτα με καλαμάρια, γαρίδες και πέστο δυόσμου

Της Γαλάτειας Παμπορίδη Μια από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές σαλάτες. Το καλαμάρι και οι γαρίδες τρώγονται πολύ εύκολα κρύα, ειδικά αν είναι μαριναρισμένα με αρωματικό πέστο. Ο κόλιανδρος με το μαϊντανό και το δυόσμο είναι εξαιρετικός συνδυασμός. Ένας καλός φίλος κάποτε χαρακτήρισε αυτή τη σαλάτα «ποίημα». Σημείωση: Για να καβουρδίσετε τα πινόλια τα βάζετε σε […]