Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πυρκαγιά στη νεκρή ζώνη σήμανε συναγερμό για Πυροσβεστικής και ΟΗΕ
Πυρκαγιά στη νεκρή ζώνη σήμανε συναγερμό για Πυροσβεστικής και ΟΗΕ

Πυρκαγιά στη νεκρή ζώνη σήμανε συναγερμό για Πυροσβεστικής και ΟΗΕ

Σε 46 περιστατικά ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, ανταποκρίθηκε σε 16 πυρκαγιές, 27 εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Μεταξύ άλλων, χθες στις 19:47, μέλη της Υπηρεσίας ανταποκρίθηκαν με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα στον Αστρομερίτη, εντός της νεκρής ζώνης, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διάφορες εστίες, εντός κατεχομένων εδαφών και πράσινης γραμμής, σύμφωνα με ανάρτηση στο Χ του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή.

Όπως έγραψε ο κ. Κεττής, κάηκε 1 εκτάριο από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. «Επιχειρήσαμε για κατάσβεση με συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών», είπε, προσθέτοντας ότι στην κατάσβεση συνέβαλε και ένας γεωργικός ελκυστήρας.

 

 

Επίσης την Παρασκευή στις 16:20 η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λεμεσό για πυρκαγιά σε εμπορευματοκιβώτιο με αποθηκευμένους συσσωρευτές ιόντων λιθίου (οχημάτων).

Όπως σημειώνει ο κ. Κεττής, η πυρκαγιά αυτοσβέστηκε πριν να προβεί σε ενέργειες η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ωστόσο, οι συσσωρευτές τοποθέτηθηκαν σε ασφαλή χώρο για σχετική διαχείριση.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 04:52 η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε για βοήθεια στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων για μετακίνηση τραυματισμένου προσώπου, που κατέπεσε σε τρία μέτρα βάθος, σε ημιτελή ακάλυπτο υπόγειο χώρο οικίας, στη Χλώρακα, στην επαρχία Πάφου.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεττής, ο άνδρας τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και μεταφέρθηκε δια μέσου του κλιμακοστασίου της οικίας, στο σημείο που βρισκόταν το πλήρωμα της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, όπου και τον παράλαβε για μεταφορά του σε Τ.Α.Ε.Π.

Στο περιστατικό ανταποκρίθηκε ένα στελεχωμένο διασωστικό όχημα με την ομάδα του.

 

 

 

 

Send this to a friend