Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Απετράπη επίθεση την Πρωτοχρονιά στις ΗΠΑ, το χειρόγραφο σημείωμα στο σπίτι 18χρονου
Απετράπη επίθεση την Πρωτοχρονιά στις ΗΠΑ, το χειρόγραφο σημείωμα στο σπίτι 18χρονου

Απετράπη επίθεση την Πρωτοχρονιά στις ΗΠΑ, το χειρόγραφο σημείωμα στο σπίτι 18χρονου

Τα σχέδια 18χρονου για επίθεση με μαχαίρι στην Βόρεια Καρολίνα, απέτρεψαν οι ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τo υπουργείο Δικαιοσύνης ο 18χρονος που συνελήφθη, είχε εμπνευστεί την σχεδιαζόμενη επίθεση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, και προέβλεπε τη χρήση μαχαιριών και σφυριών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Κρίσταν Στάρντιβαντ, ηλικίας 18 ετών, από το Μιντ Χιλ, στη Βόρεια Καρολίνα, κατηγορείται για παροχή υλικής υποστήριξης σε μια ξένη τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), που πραγματοποίησαν έρευνες στην οικία του 18χρονου, βρήκαν ένα χειρόγραφο σημείωμα με τίτλο «Επίθεση της Πρωτοχρονιάς του 2026».

Σε αυτό φέρεται να περιλάμβανε σχέδια που προέβλεπαν να μαχαιρώσει έως 20 θύματα και να επιτεθεί σε αστυνομικούς που θα έσπευδαν στο σημείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών.

Πηγή: Cnn.gr

Send this to a friend