Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εκτεθειμένοι στη βία γιατροί και νοσηλευτές, θα λαμβάνει πλέον νομικά μέτρα ο ΟΚΥπΥ
Εκτεθειμένοι στη βία γιατροί και νοσηλευτές, θα λαμβάνει πλέον νομικά μέτρα ο ΟΚΥπΥ

Εκτεθειμένοι στη βία γιατροί και νοσηλευτές, θα λαμβάνει πλέον νομικά μέτρα ο ΟΚΥπΥ

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τις επιθέσεις σε βάρος ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσηλευτήρια, με την τελευταία να εκτιλύσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με θύματα νοσηλευτές.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, ανέφερε ότι το προηγούμενο περιστατικό στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς έρχεται να αναδείξει μια σειρά θεμάτων, με το πρώτο να είναι η συχνότητά τους. «Από τη στιγμή που δε λαμβάνονται ριζικά μέτρα, αποτελεσματικά για να λύσουν το πρόβλημα, αυτό το πράγμα θα συμβαίνει», προσέθεσε.

«Θέλουμε η αστυνομία να λάβει τον ρόλο της σοβαρά και επιτέλους να έρθει και να δώσει τις λύσεις. Βλέπουμε ότι οι λόγοι δεν είναι ένας, όπως οι πολύωρες αναμονές…Πρέπει να θρηνήσουμε νοσηλευτές; Να θρηνήσουμε γιατρούς;»

Ο κύριος Πετέλης τόνισε ότι όλα τα ΤΑΕΠ είναι ευάλωτα και σε όλα θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα, αποδίδοντας ευθύνες στον ΟΚΥπΥ.

Τι κάνει ο ΟΚΥπΥ;
Σε παρέμβασή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Πάμπος Χαριλάου, καταδίκασε τις επιθέσεις, τονίζοντας πως «ότι και να συνέβηκε κανένας από εμάς δεν έχει δικαίωμα να γυρίσει το χέρι του και να χτυπήσει συνάνθρωπό του και να του επιτεθεί λεκτικά». Αναφερόμενος στο περιστατικό που εκτιλύχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, είπε ότι ήδη προέβησαν σε καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας, με τους ιατρούς να εξακολουθούν να περιθάλπτουν τον ασθενή, παρά τη συμπεριφορά του.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνει ο Οργανισμός, διευκρίνισε ότι δεν είναι εφικτό να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα από κάθε νοσηλευτή.

«Έχουμε ενισχύσει την αστυνόμευση. Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Οι ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν μεγάλη εξουσία όπως έχει ο αστυνομικός. Δε μπορούν να συλλάβουν τα άτομα αυτά. Δε μπορούν να παρέμβουν δυναμικά.»

Παράλληλα, εξέφρασε απορία για ποιο λόγο δεν καταγράφονται αντίστοιχα περιστατικά στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με τον Οργανισμό να αποφασίζει από εδώ και στο εξής τη λήψη όλων των νομικών μέτρων εναντίον όπου ασκεί βία εντός νοσοκομειακών χώρων.

 

Send this to a friend