Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στα πόσα χιλιόμετρα σε γράφουν οι κάμερες
Στα πόσα χιλιόμετρα σε γράφουν οι κάμερες

Στα πόσα χιλιόμετρα σε γράφουν οι κάμερες

 

 

Από τα 100 μέτρα και πάνω πρέπει να τοποθετούν πινακίδα, όμως διερχόμενοι οδηγοί είτε τις κλέβουν είτε τις καταστρέφουν.

Η απόφαση του κράτους για έλεγχο της κυκλοφορίας με σταθερές και κινητές κάμερες έχει προκαλέσει σε κάποιες περιπτώσεις αντιδράσεις.

Αν και η ενδεχομένως λανθασμένη εφαρμογή του συστήματος σε σημεία φωτοελεγχόμενων διασταυρώσεων, κυρίως για το τόξο δεξιά, να αποτελεί πρόβλημα και να χρήζει βελτίωσης, ωστόσο, την ίδια ώρα πρέπει να αναγνωριστεί πως οι κάμερες, τόσο οι σταθερές, όσο και οι κινητές, έχουν επιφέρει θετικά αποτελέσματα ως προς την οδική συμπεριφορά των Κυπρίων.

 

Παράλληλα όμως, παραμένουν αρκετά ερωτήματα, όσον αφορά τη λειτουργία τους, τα οποία είτε αφορούν τη σωστή επισήμανση των σημείων, είτε τον τρόπο που καταγράφουν τις παραβάσεις.

Η OffsiteNews επικοινώνησε με την Αστυνομία θέλοντας να ξεκαθαρίσει κάποια από αυτά τα ερωτήματα.

Μέχρι τι απόσταση καταγράφουν;

Αυτό το ερώτημα θα παραμείνει αναπάντητο αφού όπως μεταφέρθηκε στην OffsiteNews από εκπρόσωπο της Αστυνομίας, οι Αρχές δεν θεωρούν ότι θα πρέπει να δοθούν λεπτομέρειες για την ικανότητα των καμερών. Να σημειώσουμε πως σε άλλες χώρες οι κάμερες έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν μέχρι και το 1 χιλιόμετρο, ωστόσο, πρόκειται για νέας τεχνολογίας κάμερες. Κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει στα δεδομένα της Κύπρου.

Στα πόσα μέτρα πρέπει τοποθετείται η πινακίδα;

Αρκετοί οδηγοί έχουν προβεί σε παράπονα στις Αρχές και αφορούν είτε την απουσία προειδοποιητικής πινακίδας, είτε την τοποθέτηση της μόνο μερικά μέτρα πριν την κάμερα.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας απάντησε πως βάσει νομοθεσίας η πινακίδα πρέπει να τοποθετείται από τα 100 μέτρα μέχρι και τα 5 χιλιόμετρα. Ωστόσο, όπως συμπληρώνει κάποιες φορές, λόγω του ότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπής ή και καταστροφής των πινακίδων, οι χειριστές των καμερών αναγκάζονται να τοποθετούν τις πινακίδες σε σημεία όπου μπορούν να τις βλέπουν και να επέμβουν σε περίπτωση που παρατηρηθεί οποιοδήποτε τέτοιο φαινόμενο.

Στα πόσα χιλιόμετρα σε γράφουν;

Όσον αφορά το πότε καταγράφουν μια παράβαση ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως σε δρόμο με όριο 50χλμ καταγράφεται παράβαση του ορίου ταχύτητας από τα 61χλμ και πάνω. Σε δρόμο 65χλμ, από τα 75χλμ και πάνω, σε δρόμο 80 χλμ, από τα 101χλμ και πάνω, ενώ στους αυτοκινητόδρομους όπου το όριο είναι τα 100χλμ η παράβαση του ορίου καταγράφεται από τα 121χλμ και πάνω.

Πηγή:  OffsiteNews

Send this to a friend