Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠτΔ: “Η Κύπρος και (η Λάρνακα) θέλει επενδυτές που να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους”
ΠτΔ: “Η Κύπρος και (η Λάρνακα) θέλει επενδυτές που να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους”

ΠτΔ: “Η Κύπρος και (η Λάρνακα) θέλει επενδυτές που να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους”

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Η Κύπρος θέλει σοβαρές και αξιόπιστες επενδύσεις. Θέλει επενδυτές, που να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποδέκτες συγκεκριμένους «επενδυτές», οι οποίοι είχαν υποσχεθεί «επενδύσεις – μαμούθ», αλλά στο τέλος της ημέρας «την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια», αφήνοντας ξεκρέμαστους μια ολόκληρη πόλη (τη Λάρνακα) και δεκάδες υπαλλήλους.

 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απηύθυνε χαιρετισμό το βράδυ της Δευτέρας (8/7) στην εκδήλωση που έγινε για παρουσίαση του μεγαλεπήβολου έργου «Larnaka Land of Tomorrow», το οποίο σχεδιάζει η εταιρεία Πετρολίνα στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, μετά την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών.

Στην ομιλία του, ο κ.Χριστοδουλίδης είπε ότι το έργο «Larnaka Land of Tomorrow» σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και μια καινούργια δυναμική ανάπτυξης για τη Λάρνακα, συμπληρώνοντας ότι θα στοχεύει στη δημιουργία μιας βιώσιμης παραθαλάσσιας ανάπτυξης, η οποία θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην προσπάθεια για αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής.

«Η ανάπτυξη αυτή δεν θα αφορά μόνο κτήρια και υποδομές, αλλά θα αφορά τη δημιουργία μιας περιοχής που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και την ευημερία των πολιτών, με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη χρήση της γης εδώ», επισήμανε ο κ.Χριστοδουλίδης.

 

Τι περιλαμβάνει το έργο

———————————-

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Lefkaritis Group, bbf: και Foster + Partners για το έργο «Larnaka Land of Tomorrow ανακοινώθηκε επίσημα στο χώρο υλοποίησης της πρώτης φάσης του έργου.

Όπως αναφέρθηκε, το έργο άρχισε να υλοποιείται με τον σχεδιασμό του masterplan από το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners και στοχεύει στη δημιουργία μιας ζωντανής και βιώσιμης παράκτιας οικιστικής κοινότητας. Η ανάπτυξή του θα περιλαμβάνει, επίσης, καταστήματα κι εμπορικούς δρόμους, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες μοναδική αγοραστική και γαστρονομική εμπειρία.

Περιλαμβάνονται σχέδια για εστιατόρια και μπαρ, για ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, για σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, για ιδιωτικά γραφεία και χώρους εκδηλώσεων. Προβλέπονται, ακόμα, φυσικές και με οικολογική ταυτότητα παραλίες,  χώροι πρασίνου, πολιτιστικές υποδομές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις. Χαρακτηριστικό του έργου είναι και η εμφύτευση περίπου 20.000 δέντρων.

Το έργο θα περιλαμβάνει βιώσιμες υποδομές για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά οφέλη. Η πρώτη φάση του «Larnaka Land of Tomorrow» θα αναπτυχθεί μπροστά στην παραλία. Θα περιλαμβάνει συγκρότημα κατοικιών που θα αποτελείται από τέσσερα κτίρια, παρέχοντας εντυπωσιακές εγκαταστάσεις για τους κατοίκους, όπως πισίνες, γυμναστήρια, παιδότοπους κ.ά., συνολικής έκτασης πέραν των 32.000 μ².

Η φάση σχεδιασμού των κτιρίων μόλις άρχισε, με την κατασκευή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2025. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2024 και η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δυόμισι χρόνια. Παράλληλα, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός και του υπόλοιπου έργου.

Εξελίξεις για λιμάνι

————————–

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για το έργο «Larnaka Land of Tomorrow», ο ΠτΔ προανήγγειλε εξελίξεις για το θέμα του λιμανιού της Λάρνακας. Δήλωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, στην παρουσία αρμόδιων υπουργών, αποφασίστηκε το τι θα γίνει στο λιμάνι, υποσχόμενος οικονομική στήριξη από το κράτος για έργα υποδομής που χρειάζονται να γίνουν.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες για το πώς προχωρούμε με το λιμάνι. Εργαζόμαστε σ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο θα ανακοινώσουμε προς όφελος της πόλης», σημείωσε.

Send this to a friend