Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Το ακάνθινο στεφάνι, ο εξευτελισμός, τα χτυπήματα, δεν ήταν αρκετά για να καταστρέψουν τα όσα σήμαινε ο Κύριος
Το ακάνθινο στεφάνι, ο εξευτελισμός, τα χτυπήματα, δεν ήταν αρκετά για να καταστρέψουν τα όσα σήμαινε ο Κύριος

Το ακάνθινο στεφάνι, ο εξευτελισμός, τα χτυπήματα, δεν ήταν αρκετά για να καταστρέψουν τα όσα σήμαινε ο Κύριος

 

 

Γράφει η Κατερίνα Μιχαήλ

Το ακάνθινο στεφάνι, ο εξευτελισμός, τα χτυπήματα, δεν ήταν αρκετά για να καταστρέψουν τα όσα σήμαινε ο Κύριος. Έτσι θα συναντήσεις ανθρώπους που χρησιμοποιούν την δύναμη τους για να σε ταπεινώσουν. Δώσε χώρο σε εσένα και σε όσα θες να πετύχεις.

Δεν απαρνήθηκε ποτέ το Ποιος ήταν ακόμη και οταν το συμβούλιο έκρινε την καταδίκη Του. Ο Κύριος είχε άμεση επαφή με τον εαυτού του σε κάθε στιγμή. Έτσι θα θυμάσαι να δείχνεις αποδοχή στον εαυτό σου. Να του δείχνεις συμπόνια και να κρατά επαφή με τον εαυτό σου. Κάθε στιγμή είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

 

Η προδοσία! Θα μπορούσε με τη δύναμη Του να είχε καταστρέψει τον Ιούδα. Αντίθετα τον άφησε να ακολουθήσει την επιλογή του και να έχει την ευθύνη των πράξεων του ο ίδιος. Θα προδωθείς! Πρόσεχε όμως απέφυγε την εκδίκηση. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που δεν χορταινεται ποτέ, η δική σου επιλογή είναι να σε διαχειριστείς και να συγχωρέσεις τον εαυτό σου για την εμπιστοσύνη που χάρισε.

Η απομάκρυνση Του για να προσευχηθεί και να πάρει δύναμη. Να θυμάσαι υπάρχουν οι στιγμές που χρειάζεται να συναντήσεις μόνος τον εαυτό σου, να αναστοχαστείς και να πάρεις δύναμη.

Παρέμεινε ταπεινός. Είχε τη δύναμη να σωθεί ακόμη και να τους καταστρέψει όμως παρεμεινε ταπεινός μέχρι το τέλος. Όσο κι αν τα καταφέρνεις σε όσα προσπαθείς μείνε ταπεινός.

Ο σταυρός… Είναι και αυτός κομμάτι της ζωής. Τον κουβαλησε μέχρι τον Γολγοθά κι ας ήξερε ότι ο πόνος θα έφτανε ως την κορύφωση του. Ξέρω πως κι εσύ κουβαλάς τον δικό σου σταυρό, όπως και ο καθένας μας, με όλα τα δύσκολα σου. Ζήτησε βοήθεια όταν δεν μπορείς.

Η μητέρα Του και ο Ιωάννης θρηνουσαν κάτω από τον σταυρό. Ψάξε εκεί κοντά σου για τους δικούς σου ανθρώπους που σε αγαπούν και σε αποδέχονται.

Ο θάνατος Του μοιάζει με όλες τις εμπειρίες απώλειας. Η απώλεια είναι κομμάτι της ζωής ανεπιθύμητο μεν αλλά απροσπέλαστο δε. Κράτα τις συνδέσεις μέσα από τις απώλειες σου και Κράτα εσωτερική σχέση με ο,τι έχασες.

Η Ανάσταση Του συνδέεται με την ελπίδα και τη ανθεκτικότητα. Φρόντισε να αναγνωρίσεις τα αποθεματα σου και να κρατήσεις την ελπίδα σου.

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Send this to a friend