Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πρόταση για διαγραφή των βαθμών ποινής σε δύο χρόνια – «Έχει γίνει φόβητρο»
Πρόταση για διαγραφή των βαθμών ποινής σε δύο χρόνια – «Έχει γίνει φόβητρο»

Πρόταση για διαγραφή των βαθμών ποινής σε δύο χρόνια – «Έχει γίνει φόβητρο»

 

 

Πρόταση νόμου για παραγραφή των βαθμών ποινής σε δύο χρόνια, αντί για τρία κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης. Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι απαίτηση των πολιτών.

Αρχικά ανέφερε ότι σκοπός της πρότασης είναι η τροποποίηση περί μηχανοκίνητων οχημάτων νόμου έτσι ώστε οι βαθμοί ποινής να διαγράφονται στα δύο και όχι στα τρία χρόνια. «Δεν θέλω να περάσει το μήνυμα ότι θέλουμε να παρέμβουμε στην οδική ασφάλεια ή συνείδηση που πρέπει να έχουν οι πολίτες».

Συμπλήρωσε ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης εφαρμόστηκε πριν από 11 μήνες. «Το θέμα με τους βαθμούς ποινής έχει γίνει φόβητρο και κινείται με ρυθμούς χιονοστιβάδας σε όλους τα νοικοκυριά».

 

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι το στενό του περιβάλλον του έχει αναφέρει το όλο θέμα. «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Υπουργό Μεταφορών και με τον Αρχηγός της Αστυνομίας».

Ακόμη, ανέφερε ότι μόλις γίνουν 12 οι βαθμοί, ο πολίτης πηγαίνει δικαστήριο και η υπόθεση απασχολεί εισαγγελείς, δικηγόρους, αστυνομία, κλητήρες. «Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα χειριστούμε το θέμα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών μου είπε ότι θα το βάλει για συζήτηση. Ευελπιστώ ότι μετά τα Χριστούγεννα θα ψηφιστεί σε νόμο».

 

 

Send this to a friend