Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Δίκη για Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του Κυπριανού:«Αντί να τον ντύνω γαμπρό,τον έντυνα νεκρό»
Δίκη για Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του Κυπριανού:«Αντί να τον ντύνω γαμπρό,τον έντυνα νεκρό»

Δίκη για Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του Κυπριανού:«Αντί να τον ντύνω γαμπρό,τον έντυνα νεκρό»

Με τις καταθέσεις των γονέων του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, συνεχίστηκε την Τρίτη (13/10) η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Στην 40ή συνεδρίαση, κατά την οποία παρόντες από τους κατηγορουμένους είναι ο Παύλος Κουζής και ο Σπυρίδων Πατέρας, κατέθεσαν οι γονείς του 23χρονου, Γεωργία και Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, ενώ αναμένονται και καταθέσεις επιζώντων της σύγκρουσης.

Ο πατέρας του Κυπριανού, πάτερ Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, εμφανίστηκε στο δικαστήριο κρατώντας στα χέρια του μια φωτογραφία του γιου του. Περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές πριν πληροφορηθεί το δυστύχημα, την αναζήτηση του παιδιού του και τις συνθήκες υπό τις οποίες παρέλαβε τη σορό του, ενώ ζήτησε να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της φωτιάς και της έκρηξης που ακολούθησε τη σύγκρουση.

Η μητέρα του 23χρονου, Γεωργία Παπαϊωάννου, περιέγραψε στο δικαστήριο τα όνειρα του γιου της και την αγάπη που έτρεφε για την Ελλάδα.

«Είμαι η μάνα του Κύπριου θύματος από τα τρένα. Μου μιλούσε για τα όνειρά του. Μου έλεγαν οι καθηγητές του πόσο ξεχωριστός ήταν. Συχνά μου μιλούσε για την Ελλάδα και για τους αγώνες της. Ποιος να μου το έλεγε πως η Ελλάδα θα τον έτρωγε με αυτόν τον τραγικό τρόπο», ανέφερε.

Στη συνέχεια, περιέγραψε τις δραματικές ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση, όταν η οικογένεια προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον Κυπριανό, χωρίς αποτέλεσμα.

«Φτάνει αυτή η μαύρη μέρα. Σοκ και ταραχή επικρατεί στο σπίτι μου. Το τηλέφωνό του δεν απαντούσε. Παρακαλούσα να βρεθεί μέσα στους τραυματίες. Όταν μου είπαν πως δεν ήταν στο τελευταίο λεωφορείο με τους τραυματίες, πάγωσα», κατέθεσε.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η αναφορά της στη στιγμή που παρέλαβε τη σορό του παιδιού της. «Μου είπαν πως είναι καμένος. Θα πάρετε το φέρετρο κλειστό, μου είπαν. Είχε τα εγκαύματά του, αλλά ήταν αναγνωρίσιμος. Μου τον έφεραν σε μια σακούλα νάιλον με φερμουάρ, γυμνό. Κανένας σεβασμός. Αντί να τον ντύνω γαμπρό, τον έντυνα νεκρό. Μύριζε παράξενα. Σαν να άκουγα τη φωνή του γιου μου να φωνάζει “μάμα, μάμα”».

Η μητέρα του Κυπριανού ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες και να δοθούν απαντήσεις για τη διαχείριση του τόπου του δυστυχήματος. «Θέλω να μάθω γιατί αλλοιώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος. Γιατί βιάστηκαν και μάζεψαν με τις μπουλντόζες τα απομεινάρια των θυμάτων; Εύχομαι όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να γίνει μια δίκαιη δίκη», είπε, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να πιστεύει στη Δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Send this to a friend