Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιστολή στο νεκρό παιδί του: «Τους νοιάζουν μόνοι οι ψήφοι» (ΒΙΝΤΕΟ)
Επιστολή στο νεκρό παιδί του: «Τους νοιάζουν μόνοι οι ψήφοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστολή στο νεκρό παιδί του: «Τους νοιάζουν μόνοι οι ψήφοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γονείς που έχασαν τα παιδιά τους είναι αναγκασμένοι να δέχονται επιστολές, όπου καλούν τους θανόντες να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Την αδιανόητη αυτή υπόθεση έφερε στο φως χθες το SigmaLive μετά από καταγγελία, που δέχθηκε από πατέρα νεκρού βρέφους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωση του απολογήθηκε για το απίστευτο περιστατικό, αποδίδοντας το πρόβλημα σε αδυναμία του συστήματος που βρίσκεται σε λειτουργία από το 2000 και το οποίο δεν προνοούσε επαρκή καταγραφή όλων των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας θανάτου. Ακόμη, το Υπουργείο ανέφερε ότι εντοπίστηκαν δέκα παρόμοια περιστατικά.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πατέρας του νεκρού βρέφους, Χριστάκης Χρίστου, ο οποίος μίλησε για όσα ξανά βίωσε η οικογένεια μετά την παραλαβής της επιστολής με όνομα παραλήπτη «ΝΕΚΡΟ ΝΕΚΡΟ».

Αρχικά ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι η ψυχολογία. «Εγώ μπορεί να το αντιμετωπίσω διαφορετικά όμως η γυναίκα μου είναι δύο μέρες στο κρεβάτι..».

Συμπλήρωσε ότι άνοιξε τον φάκελο και δεν υπήρχε το όνομα του παιδιού. «Δεν αντιληφθήκαν ότι είναι νεκρό και μας έγραψαν πάνω Νεκρό Νεκρό;».

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν ψήφους. «Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν αντιλαμβάνονται αν είναι νεκρός ή ζωντανός, αλλά οι ψήφοι».

Επεσήμανε ότι έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου. «Δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο από το Υπουργείο».

Μιλώντας για την επιστολή – απολογία του Υπουργείου ανέφερε ότι 18 χρόνια δεν έφταναν για να κλείσουν το θέμα. «Το θέμα είναι η γυναίκα μου που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει φάρμακα. Είναι δύσκολο αλλά θα το περάσουμε». Τέλος, ανέφερε ότι «με μια συγνώμη δεν τελειώνει το θέμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΙΓΜΑ δέχθηκε και δεύτερη καταγγελία από γονέα που έχασε το παιδί του και του στέλνουν επιστολή επιστράτευσης.

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend