Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δρομείς με τύφλωση από το Ισραήλ στο Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας
Δρομείς με τύφλωση από το Ισραήλ στο Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας

Δρομείς με τύφλωση από το Ισραήλ στο Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος της Λάρνακας, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (20/11), δεν είναι μονάχα ένα απλό αθλητικό γεγονός, αλλά μια μεγάλη διοργάνωση που στέλνει πολλαπλά μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης κι ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης γύρω από διάφορα προβλήματα υγείας, μια γιορτή του αθλητισμού, η οποία παράλληλα έχει και σημαντικό φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς, ξένους και ντόπιους, που θα λάβουν μέρος στον μαραθώνιο είναι και 22 δρομείς με προβλήματα όρασης, από την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ισραηλινή ομάδα «EYE CONTACT ISRAEL» αποτελείται από τυφλούς αθλητές και από αθλητές με μειωμένη όραση καθώς και από τους εθελοντές συνοδούς τους. Όλοι οι δρομείς με προβλήματα όρασης θα έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους με την καθοδήγηση των συνοδών τους, μέσω της χρήσης μιας ειδικής ζώνης που θα συνδέει τους δύο αθλητές.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας «EYE CONTACT ISRAEL», Alon Shub, στόχος της συμμετοχής της ομάδας των τυφλών στον μαραθώνιο της Λάρνακας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σημασία της ενσωμάτωσης των αθλητών με ειδικές ανάγκες σε ανταγωνιστικά αθλήματα.

Επίσης, στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε άτομα με τύφλωση να καταγράψουν επιτυχίες στον αθλητισμό και να δώσουν σε όλους παραδείγματα αποφασιστικότητας και θάρρους. «Αν μπορούμε εμείς, τότε μπορούν όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Shub.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο των αθλητικών ομάδων για άτομα με τύφλωση λειτουργεί από την «Aleh Society», που είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός του εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, ο οποίος προωθεί ποικίλες δράσεις σε όλη τη χώρα για την ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην ισραηλινή κοινωνία.

Ως εκ τούτου, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της το 2019 στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα των τυφλών δρομέων και των δρομέων με μειωμένη όραση θα συμμετάσχει στις διαδρομές του μαραθωνίου, του ημιμαραθωνίου και του αγώνα δρόμου των 10 χλμ. της Λάρνακας.

 

Send this to a friend