Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ξεφεύγει η κατάσταση, φόβοι για αντίποινα και απρόβλεπτες συνέπειες μετά την επίθεση στο οίκημα της ΑΕΚ στη Λάρνακα
Ξεφεύγει η κατάσταση, φόβοι για αντίποινα και απρόβλεπτες συνέπειες μετά την επίθεση στο οίκημα της ΑΕΚ στη Λάρνακα

Ξεφεύγει η κατάσταση, φόβοι για αντίποινα και απρόβλεπτες συνέπειες μετά την επίθεση στο οίκημα της ΑΕΚ στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εκτροχιάζεται επικίνδυνα η κατάσταση με τη δράση των χούλιγκαν… Η επίθεση κουκουλοφόρων το βράδυ της Δευτέρας (14/11) στο οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΚ, που βρίσκεται πίσω από το οίκημα του σωματείου, αποτελεί ακόμα ένα θλιβερό γεγονός που καταδεικνύει ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Εφόσον, δε, επιβεβαιωθούν οι φόβοι των αρχών ασφαλείας και των παραγόντων των σωματείων για αντίποινα, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι οι συνέπειες του μίσους που (δυστυχώς) ήδη έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα σε νεαρούς οπαδούς ομάδων που εδρεύουν στη Λάρνακα.

Στον απόηχο της επίθεσης ομάδας κουκουλοφόρων στο οίκημα των οπαδών της ΑΕΚ, το σωματείο της Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει την ανάγκη η Αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συλλάβει τους «γνωστούς -αγνώστους», όπως αποκαλεί τους δράστες, προειδοποιώντας ότι «η κατάσταση έχει πια ξεφύγει και πως θα θρηνήσουμε θύματα, με την Αστυνομία να είναι συνυπεύθυνη γι’ αυτό».

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει και τα ακόλουθα: «Ομάδα 30-40 ατόμων, ούτω καλούμενοι οργανωμένοι φίλαθλοι, που με τις πράξεις τους προσβάλουν την ιστορία του σωματείου τους, φορώντας κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα, εισέβαλαν στον χώρο στάθμευσης του σωματείου μας, όπου βρίσκεται το οίκημα του συνδέσμου φιλάθλων, του οποίου έσπασαν τα τζάμια, έριξαν μέσα μολότοφ, ενώ έβριζαν τους παρακείμενους θαμώνες του σωματείου».

Το ευτύχημα ήταν ότι την ώρα της επίθεσης το οίκημα του συνδέσμου φιλάθλων της ΑΕΚ ήταν κλειστό. Αν ήταν ανοικτό και υπήρχαν θαμώνες μέσα, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν τα συνεπακόλουθα. Να σημειωθεί, ότι οι κουκουλοφόροι, εκτός από τις ζημιές που προκάλεσαν, ανέγραψαν και συνθήματα με σπρέι σε τοίχους και καλάθους.

Δύσκολη η αναγνώριση

———————————- 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 7.20μ.μ. περίπου 30 άγνωστα άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη, προσέγγισαν πεζοί την πίσω πλευρά του σωματείου της ΑΕΚ και με τη χρήση ροπάλων, πετρών και άλλων αντικειμένων έσπασαν έξι παράθυρα και πόρτες του υποστατικού που στεγάζει τον σύνδεσμο φιλάθλων της ομάδας.

Στη συνέχεια έριξαν κροτίδα εντός του υποστατικού και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διενήργησαν επιτόπιες εξετάσεις και περισυνέλλεξαν τεκμήρια.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν περιπολίες στους γύρω δρόμους για εντοπισμό των δραστών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι ενέργειες και πράξεις των κουκουλοφόρων έχουν πλήρως καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σωματείου της ΑΕΚ, το οποίο ήδη τυγχάνει ανάλυσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών επικεντρώνονται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και στη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών, προκειμένου, όπως ανέφερε, να εξακριβωθεί ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω απ’ αυτή την επίθεση.

Ο κ.Χατζηγιασεμή ανέφερε ότι η αναγνώριση των δραστών είναι δύσκολη λόγω του σκότους που επικρατούσε την συγκεκριμένη ώρα, αλλά κι επειδή όλοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Για το λόγο αυτό, σημείωσε, η Αστυνομία θα αναζητήσει για ν’ αναλύσει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και από τη γύρω περιοχή, με την ελπίδα να υπάρξει αναγνώριση κάποιων εκ των δραστών.

Send this to a friend