Κολοκυθοτυρόπιτα
Του Δημήτρη Σκαρμούτσου
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό κολοκύθι
2 κρεμμύδια
1/2 κιλό Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές
2-3 αβγά
Για τη ζύμη
1 φλ Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
αλεύρι
2 αβγά
αλάτι
1 φλ γάλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κολοκύθι με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σοταρισμένο κολοκύθι και το κρεμμύδι, μαζί με τη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές και τα αβγά, και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Λαδώνουμε με Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές ένα ταψί.
Απλώνουμε τη ζύμη πλάθοντάς την και βάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης στο κάτω μέρος του ταψιού.
Με μια σπάτουλα, απλώνουμε πάνω στη ζύμη στο ταψί τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης, αφού το ανοίξουμε επίσης όπως το πρώτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C μέχρι η πίτα να ροδίσει (περίπου 1 ώρα).
Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.