Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει τον Νοέμβριο η κατασκευή εννέα κυματοθραυστών στα Περβόλια – Υπεγράφησαν τα συμβόλαια
Αρχίζει τον Νοέμβριο η κατασκευή εννέα κυματοθραυστών στα Περβόλια – Υπεγράφησαν τα συμβόλαια

Αρχίζει τον Νοέμβριο η κατασκευή εννέα κυματοθραυστών στα Περβόλια – Υπεγράφησαν τα συμβόλαια

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εννέα παράλληλοι κυματοθραύστες θα κατασκευαστούν στον κόλπο των Περβολιών για αναχαίτιση της διάβρωσης που προκαλείται από τη θάλασσα.

Το συμβόλαιο για το έργο υπεγράφη στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, με την κατασκευάστρια εταιρεία «Semesco co Ltd».

H περιοχή όπου θα κατασκευαστούν οι κυματοθραύστες οριοθετείται δυτικά από το ακρωτήριο Πετούντα και ανατολικά από το ακρωτήριο Κίτι.

Το έργο αφορά την κατασκευή εννέα ίσαλων κυματοθραυστών από φυσικούς ογκόλιθους. Οι κυματοθραύστες θα είναι παράλληλοι προς την ακτή σε απόσταση 230-280 μέτρων από την αμμουδιά και σε βάθος περίπου τριάμισι μέτρων από την μέση στάθμη της θάλασσας. Το μήκος του κάθε κυματοθραύστη θα είναι γύρω στα 150 μέτρα.

Όπως αναφέρθηκε κατά την τελετή υπογραφής των συμβολαίων, η υλοποίηση του έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Νοέμβριο του 2021, με διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος 6.247.500 ευρώ. «Είμαι βέβαιος ότι με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων τμημάτων το έργο θα κατασκευαστεί με άριστη ποιότητα μέσα στα χρονοδιαγράμματα και τους όρους του συμβολαίου», δήλωσε ο κ.Καρούσος, σημειώνοντας ότι στόχος του έργου είναι η προστασία των λουόμενων και της ακτογραμμής των Περβολιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών Κώστας Τίγγης ανέφερε ότι οι κυματοθραύστες θα προστατέψουν το παραλιακό μέτωπο της κοινότητας από τη διάβρωση. «Ένα όνειρο 40 χρόνων γίνεται πραγματικότητα», επισήμανε.

 

Send this to a friend