Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην κοινότητα Περβολιών υπεγράφησε χθες στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου το συμβόλαιο για τη δημιουργία εννέα παράλληλων  κυματοθραύστων στον κόλπο των Περβολιών για αναχαίτιση της διάβρωσης που προκαλείται από τη θάλασσα.

Η υπογραφή έγινε στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, με την κατασκευάστρια εταιρεία. H περιοχή όπου θα κατασκευαστούν οι κυματοθραύστες οριοθετείται δυτικά από το ακρωτήριο Πετούντα και ανατολικά από το ακρωτήριο Κίτι.

Το έργο αφορά την κατασκευή εννέα ίσαλων κυματοθραυστών από φυσικούς ογκόλιθους. Οι κυματοθραύστες θα είναι παράλληλοι προς την ακτή σε απόσταση 230-280 μέτρων από την αμμουδιά και σε βάθος περίπου τριάμισι μέτρων από την μέση στάθμη της θάλασσας. Το μήκος του κάθε κυματοθραύστη θα είναι γύρω στα 150 μέτρα.

Όπως αναφέρθηκε κατά την τελετή υπογραφής των συμβολαίων, η υλοποίηση του έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Νοέμβριο του 2021, με διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες.

 

Πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρνακα η τελετή έναρξης της 2ης Μπιενάλε με θέμα «Ατελείωτα όρια», υπό την επιμέλεια του εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη.

Καλλιτέχνες και έργα από την Κύπρο και το εξωτερικό έφθασαν στην Λάρνακα για την έκθεση. Η πρώτη Μπιενάλε Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε το 2018, αποτέλεσε την πρώτη Διεθνής διοργάνωση αυτού του τύπου που έγινε ποτέ στην χώρα μας και στέφθηκε με τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης, της επισκεψιμότητας και της προβολής.

Με περισσότερους από 18.000 επισκέπτες στην κυρίως έκθεση και 4.000 θεατές στις παράλληλες εκδηλώσεις η Mπιενάλε  Λάρνακας κατάφερε από την πρώτη στιγμή να γίνει η μεγαλύτερη διεθνής καλλιτεχνική εκδήλωση που διοργανώθηκε ποτέ στην χώρα μας.

Κατά την διάρκεια της Μπιενάλε εκτός από την κυρίως έκθεση που θα φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Πιερίδη και στην Λέσχη Λάρνακας, θα οργανώνονται επισκέψεις από σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια, οργανωμένες περιηγήσεις από τουρίστες – πολιτιστικά ιδρύματα- καλλιτεχνικές ομάδες και θα υπάρχουν και 16 παράλληλες εκδηλώσεις όπως, θέατρο, μουσική, χορός, διαλέξεις, εργαστήρια κλπ.

Σκοπός των διοργανωτών είναι όπως η Μπιενάλε Λάρνακας παραμείνει μια διοργάνωση υψηλών διεθνών προδιαγραφών, η οποία εκτός των άλλων, ως θεσμός τοποθετεί την χώρα μας στο χάρτη των παγκόσμιων πολιτιστικών διοργανώσεων.

 

Send this to a friend