
Αποκλείουν το αεροδρόμιο Λάρνακας την Παρασκευή
Μπορεί η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου να άλλαξε από χθες που ήταν ορισμένη για την Παρασκευή λόγω της κατάστασης με την αύξηση των μολύνσεων, εντούτοις οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής που διαμαρτύρονται για το SafePass, δεν αλλάζουν τις αποφάσεις τους.
Από αύριο αρχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αρχής γενομένης με το κλείσιμο του δρόμου προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και στη συνέχεια αυτές θα κλιμακώνονται και στις άλλες πόλεις. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο γ.γ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, η αλλαγή της συνεδρίας του Υπουργικού, δεν αλλάζει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για μέτρα αντίδρασης στην εφαρμογή των ελέγχων για το SafePass. Ως γνωστόν, οι ιδιοκτήτες υποστατικών εστίασης αντιδρούν στο να διενεργούν οι ίδιοι τους ελέγχους για το SafePass των πελατών τους και κάλεσαν τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα να παρουσιάσει εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για αλλαγή του μέτρου αυτού.
Ο κ. Λεβέντης παρατήρησε ότι αν δεν υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι το Υπουργικό θ’ αλλάξει την απόφασή του, εμείς σαν ιδιοκτήτες χώρων αναψυχής θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεων μας, όπως αυτές λήφθηκαν την περασμένη Τρίτη. Ως πρώτο μέτρο είναι η πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία, όπως πρόσθεσε, δεν είναι τυχαία. Από το αεροδρόμιο έρχονται χωρίς έλεγχο στην Κύπρο, μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού ελέγχου PCR δεκάδες τουρίστες και η πληροφόρηση που υπάρχει είναι πως πολλοί φέρουν πλαστό πιστοποιητικό.
Ο ίδιος ο κ. Λεβέντης σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook επικαλείται πληροφορίες από την Αγία Νάπα, όπου πρόσφατα ανάμεσα σε ομάδα τουριστών που έφτασε από την Ρωσία, περιλαμβάνονταν και 30 περίπου θετικοί στον ιό. Μάλιστα αυτοί περιορίστηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείου μέχρι να οδηγηθούν στο ξενοδοχείο αναφοράς, αλλά κάποιοι, όπως υπάρχει ο ισχυρισμός, κατάφεραν να φύγουν από αυτό και να κυκλοφορούν ελεύθερα.
Από την Αστυνομία αναφέρθηκε στον «Φ» ότι δεν έχουν πρόβλημα να μην καταγγέλλουν ιδιοκτήτες υποστατικών, όταν αποδεδειγμένα έχουν ζητήσει από πελάτη SafePass και δεν τους επιδείχθηκε και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο. Αυτό μπορεί να γίνει με την καταγραφή του περιστατικού ώστε σε περίπτωση ελέγχου να επιδειχθεί στους αστυνομικούς.
Σημειώνεται παράλληλα ότι ομάδα πολιτών που σχετίζονται με υποστατικά εστίασης κυρίως στη Λεμεσό, προγραμματίζει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό την ερχόμενη Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα.
Πηγή: Philenews