Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που θα συνεδριάσει στις 30 Ιουνίου θα παρουσιαστεί ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας η οποία, κατά τον επίδικο χρόνο που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα, ήταν ανήλικη.

Χθες ο συνήγορος υπεράσπισης του ανώτερου ιεράρχη, έθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θέμα ανικανότητας του πελάτη του να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Σημειώνεται ότι το ίδιο αιτιολογικό τέθηκε και ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, το οποίο εκδικάζει υπόθεση βιασμού εναντίον του ανώτερου ιεράρχη.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο στις 19 Μαΐου είχε διατάξει την διεξαγωγή έρευνας, από πραγματογνώμονα που θα οριστεί από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Όρισε επίσης τις ημερομηνίες 28, 29 και 30 Ιουνίου για να ακουστεί ιατρική μαρτυρία επί του θέματος, πρώτα από τον συνήγορο υπεράσπισης και ακολούθως από την Κατηγορούσα Αρχή.

 

Τα αντλιοστάσια όμβριων υδάτων που θα εξυπηρετούν τις ευπαθείς, ως προς τις πλημμύρες, περιοχές της Λάρνακας έχουν ολοκληρωθεί και ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους. Λογικά, από τον ερχόμενο χειμώνα, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων, δεν αναμένεται να παρατηρηθούν τα σοβαρά προβλήματα πλημμυρών των προηγούμενων χρόνων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσιών. Και μιλάμε, φυσικά, για τις ενορίες Μητρόπολης, Σταυροδρομίου, Προδρόμου και Καθαρής Τερψιχόρης, οι οποίες πλημμύριζαν με τις πρώτες ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Η επίσημη παρουσίαση των δύο αντλιοστασίων θα γίνει στις 25 Ιουνίου, σε διάσκεψη τύπου που θα γίνει στο χώρο του αντλιοστασίου S9, στην οδό Ευβοίας, στην ενορία Προδρόμου.

Η παρουσίαση των δύο σημαντικών αυτών αντιπλημμυρικών έργων θα γίνει από τον πρόεδρο του ΣΑΛ, δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα.

 

Επίσης σήμερα έχουμε την συναυλία του συγκροτήματος Μέλισσες, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.00 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend