Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Κράτος Μαφία»: «Κλείδωσε» ο διορισμός Ηλία Αναγνωστόπουλου
«Κράτος Μαφία»: «Κλείδωσε» ο διορισμός Ηλία Αναγνωστόπουλου

«Κράτος Μαφία»: «Κλείδωσε» ο διορισμός Ηλία Αναγνωστόπουλου

Το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε τη συμμετοχή του Ηλία Αναγνωστόπουλου, ομότιμου καθηγητή Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως μέλους της ομάδας των ποινικών ανακριτών που συστάθηκε για τη διερεύνηση του ποινικού σκέλους της υπόθεσης «Κράτος Μαφία», μετά και την έκδοση του πορίσματος της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Κατά τη σημερινή συνεδρία του, το Υπουργικό προχώρησε στον διορισμό του κ. Αναγνωστόπουλου, αντικαθιστώντας τον Χρίστο Μυλωνόπουλο, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του με στόχο τη διασφάλιση της θεσμικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί. Η παραίτηση ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά τον διορισμό του, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν λόγω της προηγούμενης εμπλοκής του, υπό την ιδιότητα του νομικού, στην υπόθεση της Focus.

Με τον διορισμό του, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος συμπληρώνει την πενταμελή ανακριτική ομάδα, η οποία αποτελείται επίσης από τον Βασίλειο Σκουρή ως επικεφαλής, καθώς και τους Σωτήρη Λιασίδη, Νικόλα Κουρσάρη και Δημήτρη Τσολακίδη.

Μετά και την επίσημη επικύρωση του διορισμού του, οι ποινικοί ανακριτές αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα το έργο τους. Η θητεία τους ορίζεται στους έξι μήνες, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον υποβληθεί σχετικό, γραπτό και αιτιολογημένο αίτημα προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι και η επιλογή του Ηλία Αναγνωστόπουλου προκάλεσε αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες, κυρίως από νομικούς κύκλους και πολιτικά κόμματα, καθώς είναι ο δικηγόρος του Ταλ Ντίλιαν, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης του «μαύρου βαν».

Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις ως αβάσιμες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι πριν από την επιλογή του υπήρξε επικοινωνία με την Αρχή κατά της Διαφθοράς, από την οποία δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως δεν υφίσταται οποιοδήποτε ζήτημα.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend