Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι: Τα έξι σενάρια και τι περιλαμβάνουν
Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι: Τα έξι σενάρια και τι περιλαμβάνουν

Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι: Τα έξι σενάρια και τι περιλαμβάνουν

Το τελεσίγραφο έληξε, απάντηση δεν λήφθηκε και οι κτηνοτρόφοι του νεοσύστατου συνδέσμου η «Φωνή των Κτηνοτρόφων» ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις που όπως προειδοποίησαν θα είναι πιο δυναμικές από τη συγκέντρωση στη Ριζοελιά.

O κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Εκπρόσωπος «Φωνής των Κτηνοτρόφων», ανέφερε ότι, «μας έδωσαν το πρωτόκολλο οι Ευρωπαίοι και ξεκινούμε και σκοτώνουμε. Στα κατεχόμενα δεν σκοτώνουν. Ούτε θα σκοτώσουν. Εχθές ο κ. Μαλάς είπε μου ότι και στο Ισραήλ έχουν αφθώδη πυρετό και συνεχίζουμε με αυτό το πράγμα. Εμάς γιατί πρέπει να το σκοτώσουμε, κ. Μαλά; Μα, αν κάνει μετάλλαξη;».

Οι τελικές αποφάσεις για τη μορφή της αντίδρασης αναμένεται να ληφθούν αύριο Τρίτη, οπόταν τα 200 περίπου μέλη του συνδέσμου θα κληθούν να διαλέξουν ένα από τα σενάρια στα οποία κατέληξε χθες η πενταμελής Επιτροπή του Συνδέσμου. Όπως πληροφορείται ο Alpha, τα σενάρια αυτά είναι έξι και περιλαμβάνουν και το κλείσιμο αεροδρομίων και λιμανιών. Η νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται να γίνει άμεσα και συγκεκριμένα εντός της εβδομάδας.

Συνεχίζοντας ο κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Εκπρόσωπος «Φωνής των Κτηνοτρόφων», είπε ότι «Θα στείλουμε στην Αστυνομία την επιστολή μας να πιάσουμε σε σχέση με την εκδήλωση διαμαρτυρίας η οποία θα είναι πάρα πολύ δυναμική. Διότι ο κόσμος αγανάκτησε».

Θέλει συνεργασία η κυβέρνηση
Από πλευράς κυβέρνησης, η προσέγγιση παραμένει η ίδια, ότι δηλαδή υπάρχουν πρωτόκολλα και διαδικασίες που έχουν καταρτιστεί με επιστημονικά κριτήρια και πως δεν μπορεί να απαιτείται πολιτική λύση σε ένα κτηνιατρικό ζήτημα.

Ο κ. Γιάννης Αντωνίου, Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι «Θέλουμε να διατυπώσουμε έντονη ανησυχία και να προειδοποιήσουμε ότι αυτές οι συναθροίσεις ενδεχομένως πολλές φορές να λειτουργούν υπονομευτικά στην προσπάθεια που καταβάλλει το κράτος μαζί με όλους τους άλλους εμπλεκόμενους για να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού».

Σημειώνοντας πως η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τερματιστεί η κρίση.

Send this to a friend