Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ταλιαδώρος για Σχέδιο Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών: «Είναι αναπαραγωγή του παλιού»
Ταλιαδώρος για Σχέδιο Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών: «Είναι αναπαραγωγή του παλιού»

Ταλιαδώρος για Σχέδιο Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών: «Είναι αναπαραγωγή του παλιού»

Το αναθεωρημένο Σχέδιο Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών βρίσκεται στα χέρια των εκπαιδευτικών οργανώσεων από την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας στον Πολίτη 107.6 & 97.6, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, ανέφερε σχετικά ότι από τις 10 εισηγήσεις της οργάνωσης των εκπαιδευτικών Μέσης, το υπουργείο Παιδείας υιοθέτησε μόνον την εξής μία: Η επιμόρφωση στελεχών της εκπαίδευσης θα γίνεται μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ταλιαδώρο, οι απαντήσεις της υπουργού Παιδείας προς την ΟΕΛΜΕΚ, αναφορικά με τις παρατηρήσεις/εισηγήσεις της οργάνωσης για το Σχέδιο Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών, «δεν είναι καθόλου επιστημονικές, δεν εδράζονται σε παιδαγωγικές παραμέτρους», αλλά «αναφέρεται συχνά η φράση ‘‘με βάση την οικονομική μελέτη που έγινε’’». Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα που είναι «κόκκινες γραμμές» για την οργάνωσή του, όπως το ανεξάρτητο δευτεροβάθμιο όργανο εξέτασης των ενστάσεων.

Επιπλέον, ο κ. Ταλιαδώρος σχολίασε τη δημιουργία του νέου εκπαιδευτικού, ο οποίος αγαπάει την έδρα αλλά δεν θέλει να αναλάβει διοικητικά καθήκοντα. «Το οξύμωρο είναι ότι, ενώ δίνει το δικαίωμα να μην διεκδικήσει θέση Βοηθού, θα πάρει την κλίμακα τού Βοηθού Διευθυντή ως ανώτερος εκπαιδευτικός [..] Δηλαδή, ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι την λογική [..] Εφόσον είστε διατεθειμένοι να μας δώσετε 250 θέσεις ανώτερων εκπαιδευτικών, καλύτερα να μας τις δώσετε σε Βοηθούς Διευθυντές. Σήμερα, το 20% με 25% των σχολείων μας είναι υποστελεχομένα διοικητικά» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Ταλιαδώρος, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως τα συλλογικά όργανα τής ΟΕΛΜΕΚ θα εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το αναθεωρημένο Σχέδιο Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών. «Είμαστε μεγάλα παιδιά και πρέπει όταν επιχειρηματολογούμε να λέμε πράγματα που πράγματι να είναι γεμάτα από περιεχόμενο, και όχι ακριβώς για το φαίνεσθαι» κατέληξε.

Πηγή: Πολίτης

Send this to a friend