Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αστυνομία: Άλλαξε ηγεσία, τρέχουν να καλύψουν τα κενά
Αστυνομία: Άλλαξε ηγεσία, τρέχουν να καλύψουν τα κενά

Αστυνομία: Άλλαξε ηγεσία, τρέχουν να καλύψουν τα κενά

Γυρίζει σελίδα η Αστυνομία μετά τις παύσεις της ηγεσίας της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σήμερα ο Αρχηγός και Υπαρχηγός κάλεσαν σε σύσκεψη στο Αρχηγείο όλους τους αστυνομικούς διευθυντές καθώς και τους διοικητές μονάδων και τμημάτων, όπου θα καθοριστούν οι κατευθυντήριες γραμμές και θα φανούν οι προθέσεις για την γραμμή που θα πορευτεί το Σώμα.

Όπως είχε αναφέρει ο Αρχηγός Θεμιστός Αρναούτης κατά την ανάληψη των καθηκόντων, προτεραιότητά του θα είναι η πάταξη της διαφθοράς, του σοβαρού οργανωμένου εγκλήματος και της βίας στα γήπεδα. Το ζητούμενο είναι η Αστυνομία να αλλάξει πραγματικά πρόσωπο, να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία και να αποφύγει την εσωστρέφεια, λόγω των προσώπων που επιλέγησαν.

 

 

Παράλληλα, με τον διορισμό του νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού, θα «τρέξουν» οι διαδικασίες πλήρωσης των κενών που υπάρχουν στο Σώμα. Αρχής γενομένης με τις προαγωγές των έξι ανώτερων αστυνόμων που έγιναν το 2017 και ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Δικαστήριο. Ήδη η μελέτη της απόφασης έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα γίνουν οι προαγωγές από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Από κει και πέρα, πρέπει να διοριστούν οι τέσσερις βοηθοί αρχηγοί Αστυνομίας. Το ερώτημα είναι κατά πόσον θα διοριστούν οι ίδιοι που κατείχαν προηγουμένως τις θέσεις και θα παραμείνει μια θέση που κενώθηκε με τον διορισμό του Αρχηγού, ή θα υπάρξουν αλλαγές; Στο παιχνίδι των βοηθών έχουν μπει πολλοί «παίκτες» και ουδείς μπορεί να προκαταλάβει οτιδήποτε.

Την ίδια ώρα, ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας θα πρέπει να διαλέξει τους εκλεκτούς του σε καίρια πόστα που θα είναι αυτά που θα βοηθήσουν στο να πετύχει το έργο του. Επίσης, πρέπει να πληρωθούν οι θέσεις που παραμένουν κενές είτε λόγω αφυπηρετήσεων είτε λόγω των επικείμενων προαγωγών και διορισμών. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται νέο διοικητή η Προεδρική Φρουρά μετά τον διορισμό του Πανίκου Σταύρου ως υπαρχηγού και παράλληλα να συμπληρωθεί και η θέση του υποδιοικητή της ΚΥΠ την οποία επίσης κατείχε.

Κενή είναι και η θέση του υποδιοικητή της ΥΚΑΝ, του βοηθού αστυνομικού διευθυντή Λάρνακας, ενώ ήδη στη θέση του διευθυντή του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, έχει διοριστεί ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθυντής φυλακών Χάρης Φιλιππίδης. Παραμένουν ωστόσο άγνωστες οι προθέσεις του Αρχηγού κατά πόσον θα αλλάξει αστυνομικούς διευθυντές, όμως δεν αποκλείεται να θέλει να δει πως ανταποκρίνονται και στη συνέχεια να προβεί στις κινήσεις του. Είναι φυσικό, όπως αναφέρθηκε στον «Φ», μετά την αλλαγή ηγεσίας να υπάρχουν και αλλαγές προσώπων σε άλλα πόστα για σκοπούς καλύτερης αποδοτικότητας του Σώματος και εύρυθμης λειτουργίας.

Πηγή: Φilenews

Send this to a friend