Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Σακελλαροπούλου: Η χαρά της Ελλάδας για το τέλος της χούντας στηρίχθηκε στη συμφορά της Κύπρου
Σακελλαροπούλου: Η χαρά της Ελλάδας για το τέλος της χούντας στηρίχθηκε στη συμφορά της Κύπρου

Σακελλαροπούλου: Η χαρά της Ελλάδας για το τέλος της χούντας στηρίχθηκε στη συμφορά της Κύπρου

 

 

Η Πρόεδρος της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήλωσε ότι η χαρά της Ελλάδας για το τέλος της χούντας στηρίχθηκε στη συμφορά της Κύπρου, με την εισβολή και τα τραγικά γεγονότα του Αττίλα 1 τον Ιούλιο και του Αττίλα 2 τον Αύγουστο.

Σε αποκλειστική συνέντευξη της στην ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, η κυρία Σακελλαροπούλου έκαμε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι, όπως έχει αποδειχθεί σε αυτά τα 50 χρόνια, ο αγώνας για επανένωση της Κύπρου δεν είναι καθόλου εύκολος.

“Ωστόσο”, πρόσθεσε, “ο αγώνας για επανένωση της Κύπρου είναι μονόδρομος, για το πολιτικό σύστημα της Ελλαδας, την κυβέρνηση και όλους τους ‘Ελληνες”.

 

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κύπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

“Η Κύπρός”, σημείωσε, “είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν νοείται μια χώρα μέλος της Ενωσης να είναι διχοτομημένη”.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε το ζήτημα της Κύπρου και τη δημοσιονομική κρίση ως τις μεγαλύτερες αποτυχίες της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

“Όσο το Κυπριακό είναι ανοιχτό”, υπογράμμισε, “ο Ελληνισμός δεν θα μπορεί να αισθανθεί ποτέ ήρεμος”.

Πηγή: ΡΙΚ

 

Send this to a friend