Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Με 41 κιλά κάνναβης πιάστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο Αγγλίδες
Με 41 κιλά κάνναβης πιάστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο Αγγλίδες

Με 41 κιλά κάνναβης πιάστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο Αγγλίδες

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας τα τελευταία χρόνια εντόπισαν μέλη της ΥΚΑΝ και του Τελωνείου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6), στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και Τελωνειακών Αρχών για εντοπισμό προσώπων που εισάγουν ναρκωτικά στην Κύπρο, ανακόπηκαν για έλεγχο δύο Αγγλίδες, ηλικίας 20 και 22 χρόνων, για τις οποίες υπήρχε πληροφορία ότι θα μετέφεραν στο νησί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

 

Οι δύο νεαρές μόλις είχαν αφιχθεί στην Κύπρο με πτήση από την Ταϊλάνδη, μέσω Ντουμπάι. Αφού ερευνήθηκαν οι αποσκευές τους, σ’ αυτές βρέθηκε μεγάλος αριθμός συσκευασιών κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους περίπου 41 κιλών.

Οι ανακριτές της υπόθεσης πιστεύουν ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για κατανάλωση στην εγχώρια αγορά και με την κατάσχεσή τους επέφεραν γερό πλήγμα στους προμηθευτές. Οι νεαρές κοπέλες οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας για ανάκριση, όπου έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς σε σχέση με την στρατολόγησή τους για την μεταφορά των ναρκωτικών στην Κύπρο, ισχυρισμοί που διερευνώνται.

Τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα Πέμπτη (20/6) θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους. Εναντίον τους εξετάζονται αδικήματα εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Τα αδικήματα αυτά, σύμφωνα με τον νόμο, επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης. Όλα τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για αναλύσεις.

Όπως πληροφορούμαστε, οι Κυπριακές Αρχές Ασφαλείας έχουν κατάσχει κι άλλες ποσότητες ναρκωτικών που έφθασαν στην Κύπρο μέσω του ίδιου δρομολογίου (Ταϊλάνδη – Ντουμπάι – Κύπρος).

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Γιούροπολ.

 

 

Send this to a friend