Home ΠΡΟΣΩΠΑ Μάριος Αρμένης: Διαβεβαιώ τους δημότες μας ότι θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά για την πρόοδο, ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για τα Λιβάδια μας»
Μάριος Αρμένης: Διαβεβαιώ τους δημότες μας ότι θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά  για την πρόοδο, ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για τα  Λιβάδια μας»

Μάριος Αρμένης: Διαβεβαιώ τους δημότες μας ότι θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά για την πρόοδο, ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για τα Λιβάδια μας»

 

 

 

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Μάριος Αρμένης. Ένα όνομα μια ιστορία μπορούμε να πούμε για τον Δήμο των Λιβαδιών εδώ και για πολλά χρόνια που ξεκίνησε από πατέρα σε γιο και πάει. Δυο άνθρωποι, μια οικογένεια αγαπητή σε όλη την περιφέρεια από όλο σχεδόν τον κόσμο. Χωρίς ανθυποψήφιο ο Μάριος Αρμένης συνεχίζει το έργο του με αγάπη για τα Λιβάδια και το ενδιαφέρον για τα κοινά. Με μεράκι τον βλέπουμε να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ, για όλα τα προβλήματα των δημοτών του ακούραστα καθημερινά και προσπαθεί πάντα, για την ανάπτυξη και ανέλιξη του Δήμου του.

 

 

 

 Και πάλι στο τιμόνι των Λιβαδιών και μάλιστα χωρίς Ανθυποψήφιο κ. Μάριε τι έχετε να πείτε;

 

 

«Για Τρίτη φορά επανεκλέγομαι στην θέση ηγεσίας του Δήμου Λιβαδιών χωρίς ανθυποψήφιο. Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα για την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους, αλλά και τους δημότες μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν εδώ και τόσα χρόνια. Αυτό μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω να δουλεύω για το καλύτερο του Δήμου μας αλλά και με επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες  για ακόμα περισσότερη δουλειά. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια».

 

Τι έχετε να μας πείτε για τις εκλογές λίγες μέρες μετά την διεξαγωγή τους και για τον νέο Δήμο;

 

«Θα ήθελα πω συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγέντες και να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας, ώστε να πετύχει η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

 

Πως βλέπετε τη συνεργασία τώρα Λάρνακας, Λιβάδια, Ορόκλινης;

 

«Εμείς, ως Δήμος Λιβαδιών, γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει συνεργασία μεταξύ των Δήμων, αφού από τις αρχές της ίδρυσης μας ως Δήμος, συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Αραδίππου, και τα τελευταία 5 χρόνια με το Δήμο Λάρνακας με πολύ καλά αποτελέσματα γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει και η προθυμία και η ετοιμότητα για αυτή την συνεργασία».

 

Ποιο είναι το ενδιαφέρον από πλευράς Λιβαδιών με την αποχώρηση των πετρελαιοδεξαμενών από την περιοχή σας;

 

«Μετά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από κοινού με τον Δήμο Λάρνακας καταφέραμε να μετακινηθούν οι πετρελαιοδεξαμενές από την περιοχή Δήμων Λιβαδιών – Λάρνακας. Το ενδιαφέρον  για επενδύσεις πολλαπλασιάστηκε και είναι από όλους παραδεκτό ότι η περιοχή Λιβαδιών είναι η  υπαριθμό 1 σε ζήτηση  περιοχή για αναπτύξεις. Είχαμε προνοήσει και πάλι με τον Δήμο Λάρνακας να υπάρχει εγκριμένο Σχέδιο Περιοχής, μετά την αποξήλωση των πετρελαιοδεξαμενών πράγμα που πετύχαμε, γεγονός που διευκολύνει την προσέλκυσή επενδύσεων αλλά παράλληλα στα πλαίσια και  ενός σωστού πλαισίου οικοδομικής Ανάπτυξης».

 

Για το κρίσιμο ζήτημα που έχει προκύψει τώρα με το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας τι έχετε να μας πείτε;

 

«Σίγουρα είναι πισωγύρισμα και άμεσα θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες του κράτους και πάντα σε συνεργασία  και συνεχείς διαβουλεύσεις με το Δήμο Λάρνακας, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό αυτό το έργο που θα δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας».

 

 Παρακολουθούμε στενά τον Δήμο Λιβαδιών να αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με βανδαλισμούς στα σχολεία και όχι μόνο και με ένα δημοτικό συμβούλιο να φωνάζει και να ζητά αστυνόμευση τι γίνεται;

 

«Είμαστε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους (Αστυνομία και Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας), για επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος. Τελευταία είχαμε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων της Αστυνομίας και ζητήσαμε καλύτερη αστυνόμευση. Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα για πάταξη των βανδαλισμών, των κλοπών και των  διαρρήξεων. Μετά την απόφαση και υλοποίηση των πιο πάνω μέτρων ευελπιστούμε στην μείωση τέτοιων φαινομένων.  Παράλληλα αποταθήκαμε και στο Υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε τα σχολεία μας, να ενταχθούν στο πρόγραμμα συνεχούς φρούρησης.

Καλούμε όμως και τους Δημότες να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή – αποφυγή τέτοιων καταστάσεων μας».

 

 

Ποια τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα σας, για να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

 

Α) Αντιπλημμυρικά Κανάλια: Ενόψει της επιτυχίας του Δήμου μας, να επιλεχθεί από το Κράτος για την χρηματοδότηση του έργου για τον Εξωραϊσμό Αντιπλημμυρικών Καναλιών από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με ποσό ύψους 3 εκ. ευρώ κατορθώσαμε να βγούμε σε προσφορές και είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή των συμβολαίων εντός της εβδομάδας. Αμέσως μετά και εντός Ιουνίου ξεκινούν τα έργα.

Το κόστος για την υλοποίηση της πρώτης φάσης των Αντιπλημμυρικών Καναλιών είναι ύψους 4 εκ. ευρώ και ο Δήμος μας θα συνεισφέρει από τα Ταμεία του 1.εκ. ευρώ.

 

Β) Ανάπλαση Πυρήνα: η Ανάπλαση Πυρήνα είναι ένα πολεοδομικό έργο ύψους 3 εκ. ευρώ και αναμένετε εντός των ημερών η ζήτηση προσφορών για την υλοποίηση του έργου. Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα του Δήμου μας προς το καλύτερο και θα δώσει το έναυσμα για νέες δραστηριότητες στη περιοχή.

 

Γ) Περιβαλλοντικό Πάρκο: το Περιβαλλοντικό Πάρκο είναι ένα έργο μοναδικό για όλη την Επαρχία Λάρνακας. Κατατίθενται τα σχέδια εντός Ιουνίου για εξασφάλιση Πολεοδομικής Άδειας.

Θα περιλαμβάνει χώρους για:

  1. Τοξοβολία
  2. Skate park
  3. Παρατηρητήριο
  4. Γήπεδα Patel
  5. Γήπεδο πολλαπλών χρήσεων
  6. Τρείς λωρίδες περιμετρικού διαδρόμου για

– ποδήλατα

  • Οικογενειακό περπάτημα
  • Τρέξιμο
  1. Μεγάλο χώρο πρασίνου και κατασκηνωτικό χώρο
  2. Καφετέρια

 

Για το πιο πάνω έργο εξασφαλίσαμε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Θάλεια 1.400.000 ευρώ και ο Δήμος μας θα συνεισφέρει από τα ταμεία του άλλες 600.000 ευρώ περίπου.

 

Δ) Ανακατασκευή 12 πάρκων: Η Ανακατασκευή 12 πάρκων κόστους 500.000 ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση του, η οποία θα περιλαμβάνει τοποθέτηση πλαστικού δάπεδού ασφαλείας, παιχνίδια Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Μικρά γήπεδα αντισφαίρισης και καλαθοσφαίρισης και σε δύο από αυτά παιχνίδια για παιδιά ΑΜΕΑ.

 

Επιπρόσθετα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκινά ο σχεδιασμός των πιο κάτω έργων:

1)  επέκταση του Μουσείου  Καλαμουργικής (με θέμα το μετάξι και το  βαμβάκι)

2)  συνέχιση για ανακατασκευή και εξωραϊσμό των Αντιπλημμυρικών Καναλιών εντός της  οικιστικής περιοχής

3)   ανακατασκευή του πάρκου και της Πλατείας Αγίας Παρασκευής,                4) επέκταση του  Δημόσιου Κοιμητηρίου (είμαστε στη διαδικασία απαλλοτρίωσης)

  • Τοπιοτέχνιση κυκλικού κόμβου στη είσοδο του Δήμου
  • καθώς και το νέο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λιβαδιών – Ορόκλινης που αποφασίστηκε από το Υπ. Παιδείας να γίνει στο Δήμο μας.

 

Θα ήθελα όμως να κάνω και μια αναφορά για το τι πετύχαμε τα τελευταία χρόνια στα Λιβάδια.

  1. Στις 06/11/2015 εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μας παραδόθηκε για χρήση το πάρκο «Τάσος Μητσόπουλος», ένα έργο ύψους 1,000,000 ευρώ, χωρίς καμιά συνεισφορά του Δήμου μας.
  2. Το Νοέμβριο του 2016 αποπερατώθηκε και λειτούργησε το Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής με κόστος 400,000 ευρώ.
  3. Με ενέργειες και διαβήματα ανεγέρθηκαν και λειτούργησαν στο Δήμο μας τα πιο κάτω νέα εκπαιδευτήρια:

Α. Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών το 2002

Β. Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών το 2006

Γ. Δεύτερο Νηπιαγωγείο το 2014.

  1. Στις 28/03/2019 έγιναν τα εγκαίνια τριών σύγχρονών γηπέδων (καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και αντισφαίρισης) με πλαστικό δάπεδο, φωτισμό και περίφραξη στο Λύκειο Λιβαδιών και το κόστος ύψους € 216,484  κατασκευής το ανέλαβε  Δήμος Λιβαδιών και ο Κ.Ο.Α.
  2. Έγιναν τρία μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών με πλαστικό γρασίδι και το κόστος κατασκευής ύψους €61,132 ανέλαβε από κοινού ο Δήμος Λιβαδιών και ο Κ.Ο.Α. (2021)
  3. Ο Δήμος Λιβαδιών προχώρησε στην ανέγερση αποδυτήριων στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών με κόστος 110,000 ευρώ το οποίο ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Δήμος μας. (2023)
  4. Αγοράστηκε από το Δήμο μας προκατασκευασμένη αίθουσα για τις ανάγκες του Β’ Νηπιαγωγείου ύψους 44,000 ευρώ ώστε κανένα παιδάκι να μην μείνει εκτός. (2022)
  5. Ο Δήμος μας προχώρησε στη αγορά τεμαχίων γης απέναντι από την Πλατεία Αγ. Παρασκευής για την μετατροπή τους σε χώρο στάθμευσης ύψους 400.000 ευρώ περίπου.(2020)
  6. Ανέγερση και Λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης – παρεκκλησίου με κόστος ανέγερσης στις €380,000 σε ιδιόκτητο χώρο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν 9/10/2012.
  7. Τοποθέτηση Φωτοβολταϊκων στο Δημοτικό Μέγαρο για εξοικονόμηση ενέργειας με κόστος ύψους €19,671. (2023)
  8. Το 2019 έγινε αντικατάστασή λαμπτήρων του οδικού φωτισμού με LED που θα επιφέρουν μεγάλη μείωση μέχρι και 60% με κόστος ύψους €396,512
  9. Προχωρήσαμε σε πλήρη αναβάθμιση των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων.
  10. Τα τελευταία χρόνια έγινε φύτευση πέραν των 1000 δέντρων και θάμνων  για να κάνουμε το Δήμο μας ακόμα πιο πράσινο.
  11. Ο Δήμος μας, προχώρησε σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων, κατασκευή πεζοδρομίων, τοποθετήσεις πλαστικού δαπέδου σε πάρκα, αντικατάσταση παιχνιδιών και άλλα πολλά για καλύτερη ποιότητα ζωής στους Δημότες μας ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ ετησίως.

 

Βλέπουμε ένα ενεργό Δήμαρχο να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για όλα καθημερινά και νομίζω εισπράττει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του κόσμου

 

«Από την στιγμή που οι δημότες μας με τιμούν και εκλέγομαι στη θέση αυτή, είναι υποχρέωσή μου να αγωνίζομαι  και να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για το καλώς νοούμενο συμφέρον του Δήμου μας».

 

Κάτι τελευταίο κλείνοντας που θέλετε να μας πείτε ή να πείτε προς τους δημότες σας;

 

«Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τους Δημότες μας για τη στήριξή τους και τους διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά  για την πρόοδο, ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για τα  Λιβάδια μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend