Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Β'ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΛΚΗ Καλή επιτυχία στην νέα προσπάθεια για αναγέννηση της Αλκή Λάρνακας!
Καλή επιτυχία στην νέα προσπάθεια για αναγέννηση της Αλκή Λάρνακας!

Καλή επιτυχία στην νέα προσπάθεια για αναγέννηση της Αλκή Λάρνακας!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η Αλκή Λάρνακας 1948 είναι πια γεγονός! Το ιστορικό σωματείο της Λάρνακας, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε αναστείλει τη λειτουργία του, επιστρέφει δριμύτερο στα ποδοσφαιρικά πράγματα του τόπου, προς ικανοποίηση των πιστών οπαδώντου. Με πρόεδρο τον Μάριο Παρασκευά, η «αθάνατη» ξεκινά την νέα της προσπάθεια από το αγροτικό, με την ελπίδα χρόνο με τον χρόνο ν’ ανεβαίνει κατηγορίες. Ήδη ξεκίνησε και η απόκτηση των πρώτων ποδοσφαιριστών που θ’ απαρτίζουν την ομάδα για τη σεζόν 2024-25.

Ο Μάριος Παρασκευά δήλωσε ότι με τα υφιστάμενα δεδομένα η Αλκή δεν μπορεί να ελπίζει κάτι περισσότερο από την Γ΄ κατηγορία και πως για να μπορέσει ξανά να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του κυπριακού ποδοσφαίρου, εκεί δηλαδή που καθιερώθηκε τις δεκαετίες του 60΄, του 70΄ και του 80΄, θα πρέπει να ενδιαφερθεί κάποιος ισχυρός οικονομικά παράγοντας για να βάλει χρήματα και να δυναμώσει την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η αρχή έγινε και η Αλκή επέστρεψε. Αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους φίλους της την δεδομένη στιγμή.

Μία συμπαθής ομάδα, που ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές στο παρελθόν (Παναής, Νικολής, Δ. Παναγιώτου, Φαντούσης, Τσαγγάρης, Λεωνίδου κ.α.) και η οποία έγραψε τη δική της ιστορία στο κυπριακό πρωτάθλημα, με πέντε παρουσίες σε τελικούς κυπέλλου Κύπρου (σε κάποιους από τους οποίους αδικήθηκε κατάφορα από την διαιτησία και της στερήθηκε το τρόπαιο) και με συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1979. Η Αλκή «εξαφανίστηκε» από τον ποδοσφαιρικό χάρτη τα τελευταία χρόνια, αφού οι προηγούμενοι διοικούντες της άπλωσαν τα χέρια τους εκεί που δεν έφταναν και οδήγησαν το σωματείο στο κλείσιμο.

Λάθη τα οποία πρέπει να παραδειγματίσουν άπαντες. Είναι, λοιπόν, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που οι αγνοί φίλαθλοι της Λάρνακας, ανεξαρτήτου οπαδικής προτίμησης, βλέπουν την Αλκή να αναγεννάτε από τις στάχτες της. Καλή επιτυχία παιδιά.

Send this to a friend