Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αστυνομία: Σωρεία καταγγελιών και συλλήψεων στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου
Αστυνομία: Σωρεία καταγγελιών και συλλήψεων στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου

Αστυνομία: Σωρεία καταγγελιών και συλλήψεων στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου

Σωρεία καταγγελιών και συλλήψεων σε συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου   

Σωρεία καταγγελιών για διάφορα αδικήματα, αλλά και συλλήψεις, προέκυψαν κατά τη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων ελέγχου, που διενήργησε η Αστυνομία το περασμένο Σαββατοκυρίακο, στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου.

Στη Λάρνακα, μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας, σε συνεργασία με μέλη της ΜΜΑΔ και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, διενήργησαν χθες το απόγευμα, ελέγχους σε οχήματα και υποστατικά, στην περιοχή του λιμανιού Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, εναντίον των οποίων εκκρεμούσαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Πρόκειται για 46χρονο, ο οποίος καταζητείτο για υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάιο, στη Λάρνακα, καθώς και 31χρονο, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα για μη παρουσίαση ενώπιον Δικαστηρίου.

Συνελήφθησαν επίσης ένας 35χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών και μια 24χρονη, η οποία εντοπίστηκε να εργάζεται παράνομα.

Από τους τροχονομικούς ελέγχους εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν οδηγοί για  διάφορα τροχαία αδικήματα. Ένας οδηγός φέρεται να παρουσίασε στους αστυνομικούς πλαστή άδεια οδηγού, με αποτέλεσμα να διερευνάται υπόθεση εναντίον του.

Στην επαρχία Πάφου, στο πλαίσιο των ενεργειών της Αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου της ηχορύπανσης, διενεργήθηκαν έρευνες σε τέσσερα υποστατικά, που βρίσκονται στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, από τρία υποστατικά, συστήματα αναπαραγωγής ήχου και μεγάφωνα. Οι ιδιοκτήτες των τριών υποστατικών καταγγέλθηκαν εξωδίκως για τα αδικήματα της εκπομπής ήχου χωρίς άδεια και της πώλησης οινοπνευματωδών ποτών χωρίς άδεια.

Τέλος στην επαρχία Αμμοχώστου, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, της καταπολέμησης του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, και της πάταξης του φαινομένου της παράνομης παραμονής και εργασίας στο έδαφος της  Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, σε συνεργασία με την ΜΜΑΔ και τα κλιμάκια της ΥΑΜ και ΥΚΑΝ στην Αμμόχωστο διενήργησαν συντονισμένες επιχειρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ελέγχθηκαν 30 υποστατικά και 75 πρόσωπα ενώ έγιναν και 20 ανακοπές οχημάτων.

Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα, τα οποία διέμεναν παράνομα στην Δημοκρατία εναντίον των οποίων έχουν αρχίσει οι διαδικασίες επιστροφής τους, στις χώρες καταγωγής τους.

Άλλα πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης. Τόσο οι πέντε συλληφθέντες, όσο και οι εργοδότες τους αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του επαρχιακού Δικαστήριού Αμμοχώστου, για εκδίκαση των υποθέσεων εναντίον τους.

Στην κατοχή ενός προσώπου, εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα. Οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Από τους ελέγχους τροχαίας, προέκυψαν 104 τροχαίες καταγγελίες για διάφορα αδικήματα. Διενεργήθηκαν επίσης 56 έλεγχοι αλκοόλης, από τους οποίους προέκυψαν δύο καταγγελίες, ενώ ένα όχημα κατασχέθηκε λόγω μηχανικών μετατροπών.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις και δράσεις της Αστυνομίας, για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και της κάθε μορφής παραβατικότητας συνεχίζονται καθημερινά σε όλη την Κύπρο.

Send this to a friend