Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει η ανάπλαση της πλατείας και του πυρήνα της Πύλας
Αρχίζει η ανάπλαση της πλατείας και του πυρήνα της Πύλας

Αρχίζει η ανάπλαση της πλατείας και του πυρήνα της Πύλας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αρχές του φθινοπώρου αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας, για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του πυρήνα του μεικτού χωριού της επαρχίας Λάρνακας, ένα έργο το οποίο εκτιμάται ότι θα συνδράμει περαιτέρω στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων, αλλά και στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού ξένων επισκεπτών στην κοινότητα.

Ήδη το κοινοτικό συμβούλιο εξασφάλισε από το Τμήμα Πολεοδομίας και την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας τις απαιτούμενες άδειες οικοδομής για το έργο, ενώ έτοιμες είναι και οι μελέτες για υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών, δηλαδή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων, του Τμήματος Υδάτων, της Αρχής Ηλεκτρισμού και της Αρχής Τηλεπικοινωνιών.


Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο κοινοτάρχης Πύλας Σίμος Μυτίδης, εξέφρασε την εκτίμηση πως μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το κοινοτικό συμβούλιο, θα είναι σε θέση να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα.

Όπως είπε, εκτός από την υπογειοποίηση των υπηρεσιών, το έργο θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, πλακοστρώσεις με τις ανάλογες τοπιοτεχνήσεις, φύτευση πρασίνου και τοποθέτηση ανθώνων, καινούργια παγκάκια, σιντριβάνια και σύγχρονο φωτισμό. «Εφόσον καταφέρουμε να κατακυρώσουμε την προσφορά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, υπολογίζω ότι αρχές του 2025 να ξεκινήσουν τα έργα και να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2026.

Θα γίνει ένα πολύ όμορφο έργο στο κέντρο της κοινότητά μας, που θα συνδράμει στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας από ξένους», σημείωσε ο κ. Μυτίδης.

Πρόκειται για πολεοδομικό έργο και το κόστος του υπολογίζεται να φθάσει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά θα είναι 80% από το κράτος και 20% από το κοινοτικό συμβούλιο.

 

 

Το Cyprus Valley!

————————-

Στο μεταξύ, στην Πύλα βρίσκεται στα σκαριά το μεγαλεπήβολο έργο «Cyprus Valley», το οποίο, εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνει την ανέγερση 296 τουριστικών διαμερισμάτων. Το πρότζεκτ θα αναπτυχθεί σε μια περιοχή βόρεια του αυτοκινητόδρομου Ριζοελιάς, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από την ακτή της Πύλας.

Επί της ουσίας πρόκειται για το έργο «Troy», το οποίο είχε εξαγγελθεί πριν από μερικά χρόνια, αλλά στην πορεία την διεκπεραίωσή του ανέλαβε άλλη εταιρεία, εξού κι έχει μετονομαστεί σε «Cyprus Valley».

Η πολεοδομική άδεια έχει εξασφαλιστεί, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και η οικοδομική άδεια. Όπως είπε ο κ. Μυτίδης, εκτός από τα 296 διαμερίσματα, το πολυτελές αυτό κτηριακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, πισίνες, σπα και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εκσκαφές για το έργο, το οποίο υπολογίζεται να είναι έτοιμο σε δύο χρόνια.

 

Send this to a friend