Home ΠΡΟΣΩΠΑ Μάριος Πίττας: Προώθηση της ιστορίας στους πιο νέους κρατώντας αναμμένη την φλόγα της επιστροφής
Μάριος Πίττας: Προώθηση της ιστορίας στους πιο νέους κρατώντας αναμμένη την φλόγα της επιστροφής

Μάριος Πίττας: Προώθηση της ιστορίας στους πιο νέους κρατώντας αναμμένη την φλόγα της επιστροφής

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline ο Μάριος Πίττας, Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λευκονοίκου, ο οποίος και μας μίλησε για τους στόχους του, τους λόγους που τον έκαναν να ασχοληθεί με τα κοινά, για όσα ο ίδιος θεωρεί σημαντικά αλλά και για το όραμα του.

1/ Μιλήστε μας για εσάς και την πορεία σας…

Ονομάζομαι Μάριος Πίττας και είμαι ο γιος του Χρίστου Πίττα και εγγονός του Κυριάκου Πίττα από το κατεχόμενο Δήμο Λευκόνοικο της επαρχίας Αμμοχώστου. Είμαι νυμφευμένος με την Μαρία Χατζηαγαθαγγέλου από την Γιαλούσα και έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά, τον Χρίστο, την Έλενα και τον Παναγιώτη.Σπούδασα Διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο. Από το 2000 εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις και από το 2010 είμαι Διευθυντής στο Δικηγορικό Γραφείο Σωτήρης Πίττας & Σια ΔΕΠΕ. Είμαι μέλος Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων εταιρειών. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Lets help και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την ποδηλασία και την φωτογραφία.

2/ Κατέρχεστε ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Κατέρχομαι ως ανεξάρτητος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος μαζί με την ομάδα της Ανεξάρτητης Υποψήφιας Δημάρχου του Λευκονοίκου κ. Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη «Μονάχη έγνοια το Λευκόνοικό μας!». Όπως ανάφερα πιο πάνω ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και τα τελευταία επτά χρόνια καλύπτω όλες τις εκδηλώσεις ανιδιοτελώς του Δήμου μας.

3/ Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας;

Μαζί με εμένα κατέρχονται και άλλοι νεαροί για την θέση του Δημοτικού Συμβουλού για να παραλάβουμε την σκυτάλη από τους μεγαλύτερους και να συνεχίσουμε το έργο που μας αφήσαν. Οι κατεχόμενοι Δήμοι όπως και ο δικος μας τα έργα που έχουμε να προσφέρουμε στους Δημότες μας, είναι η προώθηση της ιστορίας στους πιο νέους κρατώντας αναμμένη την φλόγα της επιστροφής, μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μαζί με την νυν Δήμαρχο κ. Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη έκανε αρκετά  έργα αλλά και άλλα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει, φέρνοντας κοντά τους νέους συνδημότες και συνδημότισσές. Μέσα στην μπροσούρα που έβγαλε για τις προσέχεις εκλογές στις 9η Ιουνίου 2024 είναι όλα καταγεγραμμένα.

4/ Τέλος, μιλήστε μας για το πολιτικό σας πρόγραμμα.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος του Λευκονοίκου θα μας τιμήσει με την ψήφο του και η νέα ομάδα Δημοτικών Συμβουλών μαζί με την κ. Ζήνα θα συνεχίσουμε εκεί που έμειναν για να εκπληρώσουμε όσα αναφέραμε όλο αυτό τον καιρό στους Λευκονοικιάτες και στις Λευκονικιάτισσες.

Send this to a friend