Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Ανθή Τουμάζου: Να βρίσκουμε λύσεις με κύριο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας
Ανθή Τουμάζου: Να βρίσκουμε λύσεις με κύριο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας

Ανθή Τουμάζου: Να βρίσκουμε λύσεις με κύριο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline η Υποψήφια Κοινοτάρχης Αγγλισίδων Ανθή Τουμάζου με τον σχηματισμό Καθαρή Αλλαγή, μιλώντας μας για τους στόχους της, τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κατέλθει στις εκλογές, για όσα θεωρεί σημαντικά για την περιοχή της αλλά και για τα σχέδια της.

1.    Τι  σας ώθησε να υποβάλετε υποψηφιότητα για κοινοτάρχης Αγγλισιδων στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης; 

α) Η αγάπη μου για το χωριό μου

β) Ο απεριόριστος χρόνος που μπορώ να διαθέσω για να βρίσκομαι καθημερινά δίπλα στους συγχωριανούς μου και να επιλαμβάνομαι των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι προσωπικά αλλά και η κοινότητα γενικότερα γ) Η θέληση μου για προσφορά στον συνάνθρωπο μου ήταν αυτοσκοπός σε όλη τη διάρκεια της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής μου ζωής.

2.     Πείτε μας ποια είναι η Ανθή, από που έχετε ξεκινήσει και τι έχετε καταφέρει.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Αγγλισίδες. Είμαστε έξι αδέλφια και είμαι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Οι γονείς μου ήταν φτωχοί βιοπαλαιστές και μας μεγάλωσαν όλους με αρχές και αξίες για τις οποίες είμαστε περήφανοι. Αποφοίτησα από το Οικονομικό Λύκειο Λευκωσίας. Εργάστηκα για σειρά ετών στο Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας. Ενώ εργαζόμουν απέκτησα Πτυχίο Κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια μετά από επιτυχία σε σειρά εξετάσεων διορίστηκα Διοικητικός Λειτουργός στο Υπουργείο Γεωργίας και ακολούθως ως Διευθύντρια στον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών από όπου και αφυπηρέτησα. Συμμετείχα σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και σεμιναρίων τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από την επαγγελματική μου σταδιοδρομία απέκτησα γνώσεις, εμπειρίες και διοικητικές ικανότητες κατάλληλες για την θέση του κοινοτάρχη σαν επικεφαλής της κοινότητας μου.

 

3.     Ποιοι είναι η στόχοι σας για τις Αγγλισίδες; Τι θα κάνετε αν εκλεγείτε;

Κάποιοι από τους στόχους μου είναι:

·         Ο εξωραϊσμός και καλλωπισμός των κοινοτικών χώρων και των πεζοδρομίων μπροστά από υφιστάμενα καταστήματα.

·         Τοποθέτηση φωτισμού στις εισόδους/εξόδους της κοινότητας μας.

·         Ο συστηματικός καθαρισμός για τη βελτίωση της υγιεινής και της περιβαλλοντικής όψης του χωριού μας.

·         Αξιοποίηση του μουσείου αιωνόβιας ελιάς με σκοπό την προσέλκυση ντόπιων και ξένων τουριστών με κύριο στόχο την ανάδειξη και ταύτιση της κοινότητας μας ως κεφαλοχώρι καλλιέργειας ελιάς μέσω φεστιβάλ και άλλων δραστηριοτήτων.

·         Η ανάπλαση πλατειών και η αξιοποίηση και ανάδειξη της υπάρχουσας δεξαμενής η αποτελεί μοναδικό μνημείο το οποίο δεν υπάρχει σε άλλη κοινότητα.

·         Η δημιουργία Συμβουλίου Κοινωνικής Ευημερίας – Στέγη ηλικιωμένων.

·         Η καθιέρωση του αστυνομικού της γειτονιάς για να αισθάνονται οι χωριανοί ότι υπάρχει ασφάλεια.

·         Η εξασφάλιση γης για διαχωρισμό οικοπέδων και την παραχώρηση τους σε νεαρά ζευγάρια.

·         Ο διαχωρισμός βιοτεχνικών και κτηνοτροφικών οικοπέδων.

·         Δημιουργία νέας ιστοσελίδας της κοινότητας και η χρήση κοινωνικών δικτύων για ανάδειξη και προώθηση της κοινότητας αλλά και για ενημέρωση και εξυπηρέτηση των κατοίκων.

·         Να βρίσκομαι δίπλα στους νέους μας, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στους ηλικιωμένους μας αλλά και στον κάθε άνθρωπο ο οποίος χρειάζεται οποιασδήποτε μορφή βοήθειας. Να ακούω τις απόψεις, τις ανησυχίες και προβλήματα όλης της κοινότητας και μαζί με όλη την ομάδα να βρίσκουμε λύσεις με κύριο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.

 

4.     Στις τοπικές εκλογές αυτοδιοίκησης έχουν μεγάλη σημασία και οι κοινοτικοί σύμβουλοί στην ομάδα του κάθε υποψηφίου. Πείτε μας λίγα πράγματα για την ομάδα που σας πλαισιώνει.

Η ομάδα που με πλαισιώνει αποτελείται από πολύ αξιόλογα άτομα της κοινότητας των Αγγλισιδων για τα οποία αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανη που αποδέχτηκαν την πρόσκληση μου να εργαστούμε για να πάρουμε το χωριό μας μπροστά, στη θέση που του αξίζει. Η ομάδα μου συνδυάζει την παλιά με τη νέα γενιά, την εμπειρία, τις γνώσεις, την τεχνολογία την θέληση και την όρεξη για τη σκληρή δουλεία που χρειάζεται για να πετύχουμε όλα όσα αξίζει η κοινότητα μας. Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

5.     Τι θα θέλατε να πείτε στους συγχωριανούς σας στις Αγγλισίδες που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο;

Η 9η Ιουνίου 2024 είναι η μέρα του πολίτη και της δημοκρατίας και τους ζητώ να με εμπιστευθούν με την ψήφο τους για αναβαθμίσουμε την υφιστάμενη κοινωνική ζωή σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.

Send this to a friend