Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Ασυνείδητοι ρίχνουν σκουπίδια σε παραλία στο Κίτι με φωλιές χελώνων καρέτα – καρέτα
Ασυνείδητοι ρίχνουν σκουπίδια σε παραλία στο Κίτι με φωλιές χελώνων καρέτα – καρέτα

Ασυνείδητοι ρίχνουν σκουπίδια σε παραλία στο Κίτι με φωλιές χελώνων καρέτα – καρέτα

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι χελώνες καρέτα-καρέτα στην ομώνυμη παραλία στο Κίτι, λόγω των σκουπιδιών και της συμπεριφοράς επισκεπτών.

Αυτοψία στο σημείο πραγματοποίησε η εκπομπή Alpha Καλημέρα, όπου μαζί με δύο κολυμβητές, ανέδειξαν το θέμα, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για την τύχη των χελώνων.

Πρόκειται για την παραλία Καρέτα στο Κίτι όπου επωάζουν χελώνες καρέτα-καρέτα και στο σημείο υπάρχουν φωλιές και ειδικές σημάνσεις από το Τμήμα Αλιείας για προστασία τους.

Η Ίλδι Παπαδοπούλου είναι συχνή επισκέπτρια της παραλίας και αναφέρει ότι πέρσι στο σημείο υπήρχαν 60 φωλιές, φέτος ο αριθμός είναι μικρότερος λόγω πετρών που ξεφράστηκαν από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο χώρος. Την ίδια ώρα, σκουπίδια μαζεύονται στις ακτές, επηρεάζοντας τις φωλιές των χελώνων.

«Όπου υπάρχει κόσμος, υπάρχουν και σκουπίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά και λέει πως όποτε περάσει μαζεύει σκουπίδια.

Στο μεταξύ, οι χελώνες επωάζουν και ανάμεσα στα κρεβατάκια, αφού υπάρχει οργανωμένη παραλία και κόσμος σκεπάζει τα ίχνη των χελώνων, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται και να σημαδεύονται από το Τμήμα Αλιείας.

Ο Δημήτρης Πτωχόπουλος που είναι κολυμβητής στην περιοχή, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αρκετοί κάδοι ώστε να πετούν οι επισκέπτες τα σκουπίδια τους.

 

Send this to a friend