Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βορόκληνη: Υπερπληθυσμός με αδέσποτους σκύλους στο καταφύγιο – “Προτιμήστε να υιοθετήσετε σκύλο”
Βορόκληνη: Υπερπληθυσμός με αδέσποτους σκύλους στο καταφύγιο – “Προτιμήστε να υιοθετήσετε σκύλο”

Βορόκληνη: Υπερπληθυσμός με αδέσποτους σκύλους στο καταφύγιο – “Προτιμήστε να υιοθετήσετε σκύλο”

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης ενημερώνει τους κατοίκους για τον υπερπληθυσμό με τους αδέσποτους σκύλους που βρίσκονται στο καταφύγιο φύλαξης αδέσποτων σκύλων στην Κοινότητα Βορόκληνης. Λόγω του υπερπληθυσμού στο καταφύγιο τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τη φύλαξη και τον καθαρισμό των σκύλων αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του καταφύγιου και της ομαλής εργασίας των εθελοντών που το διαχειρίζονται είναι τεράστια.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο εφαρμόζει κατά γράμμα τις πρόνοιες της Νομοθεσίας που μεταξύ άλλων προνοούν την φύλαξη του αδέσποτου σκύλου στο καταφύγιο για 15 μέρες μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Μετά το πέρας αυτών το Κοινοτικό Συμβούλιο δύναται να διαθέσει τον αδέσποτο σκύλο είτε σε νέο ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη είτε να προβεί σε ευθανασία αυτού.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο σημειώνει τη σημαντικότητα της τοποθέτησης Microchip στους σκύλους μας καθώς πέραν του ότι αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών βάση της Νομοθεσίας αποτελεί τη μοναδική λύση για αμέση εύρεση αυτού σε περίπτωση απώλειας του.

Αν σκέφτεστε να καλωσορίσετε κάποιο σκύλο στην Οικογένεια σας προτιμήστε να υιοθετήσετε σκύλο από το Καταφύγιο της Κοινότητας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς το SOS – Save Oroklini’s Stray Dogs (μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την ευημερία των αδέσποτων σκύλων της Κοινότητας μας) για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει.

Send this to a friend