Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Ευτύχιος Ευσταθίου: Στην Ορμήδεια υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βελτίωση σε διάφορους τομείς
Ευτύχιος Ευσταθίου: Στην Ορμήδεια υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βελτίωση σε διάφορους τομείς

Ευτύχιος Ευσταθίου: Στην Ορμήδεια υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βελτίωση σε διάφορους τομείς

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline ο Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΚΟ Ευτύχιος Ευσταθίου μιλώντας μας για τους στόχους του, τους λόγους που κατέρχεται στις εκλογές, τα προβλήματα της Ορμήδειας, για όσα θεωρεί σημαντικά για τον τόπο μας αλλά και για τα δικά του σχέδια.

1/ Μιλήστε μας για εσάς και την πορεία σας.


Είμαι ο Ευτύχιος Ευσταθίου και είμαι πλέον συνταξιούχος. Εργαζόμουν ως οστεοπαθητικός – βελονιστής και συνήθιζα να έχω ιατρείο στην Λευκωσία. Αποφοίτησα από το College of Naturopathic Medicine (CNM) στο Λονδίνο και ήμουν μέλος των Οστεοπαθητικών – Βελονιστών Κύπρου καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πριν από περίπου 15 χρόνια με την βοήθεια των συγχωριανών μου, δημιουργήσαμε την Ομάδα Πρωτοβουλίας της Ορμήδειας, και εγώ ως γραμματέας, αντισταθήκαμε στην πλειοψηφική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, να δημιουργηθεί Διακομιστικός Σταθμός Στερεών Αστικών Απορριμμάτων στην περιοχή μας. Δεν θα επιτρέπαμε κάτι τέτοιο το οποίο θα βάρυνε το περιβάλλον του χωριού μας. Προασπίσαμε τα συμφέροντα του χωριού μας και καταφέραμε με σθένος και επιμονή να βγει απόφαση  υπερ μας στο Ανώτατο Δικαστήριο.

2/ Κατέρχεστε υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος στην Ορμήδεια. Γιατί αποφασίσατε  να ασχοληθείτε με την πολιτική και ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική επειδή πιστεύω ότι μπορώ να κάνω μια θετική διαφορά στην κοινότητά μου. Πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να επηρεάσω τις αποφάσεις και τις πολιτικές που επηρεάζουν τους συγχωριανούς μου και το περιβάλλον τους. Οι στόχοι μου είναι η προώθηση της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες της κοινότητάς μου.

3/ Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην Ορμήδεια; Τι χρειάζεται η περιοχή;

Στην Ορμήδεια πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βελτίωση σε διάφορους τομείς. Πρέπει να στηρίξουμε τους νέους μας, να επενδύσουμε στην εκπαίδευση τους και να προσφέρουμε προγράμματα υποστήριξης έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που ευνοεί την ανάπτυξή τους και την επιτυχία τους στο μέλλον. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι υπέρ να γίνει λύκειο στο χωριό μας και θα προσπαθήσω αυτό να επιτευχθεί ούτος ώστε να ευκολύνουμε τα παιδιά του χωριού μας και τους γονείς τους, και των διπλανών κοινοτήτων; και αυτό θα ανοίξει και θέσεις εργασίας. Επίσης να δημιουργήσουμε περισσότερα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες για την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινότητας μας. Πρέπει να καταφέρουμε να γίνει αναβάθμιση του Ιδιωτικού μας Ιατρείου για να είναι εφικτό να δέχεται ασθενείς. Επιπλέον, ορισμένες περιοχές της Ορμήδειαςχρειάζονται βελτίωση στις υποδομές όπως ασφαλτόστρωση, καθαριότητα, και δημόσιος φωτισμός. Η προώθηση αυτών των έργων θα δημιουργήσουν πάλι θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την οικονομία της περιοχής μας.

4/ Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα;

Η υψηλή φορολόγηση και τα υψηλά τέλη για το νερό αποτελούν δύο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.Όσον αφορά τη φορολογία, οι υψηλοί φόροι μπορούν να αποτελέσουν βάρος για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις μας. Μειώνοντας τη φορολογική επιβάρυνση, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, καθώς και να διευκολύνουμε τους κατοίκους μας να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής τους.Επίσης, τα υψηλά τέλη για το νερό μπορούν να αποτελέσουν φορτίο για τους κατοίκους και να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομική τους κατάσταση. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε τους λόγους πίσω από τα υψηλά αυτά τέλη και να αναζητήσουμε τρόπους μείωσής τους, χωρίς όμως να θέτουμε σε κίνδυνο την ποιότητα και την πρόσβαση σε ασφαλές και καθαρό νερό.

5/ Τέλος, μιλήστε μας για τα σχέδια σας.

Για να αντιμετωπίσουμε τα πιο πάνω προβλήματα, πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινότητα με τους τοπικούς αρχηγούς και τους φορείς λήψης αποφάσεων για να εξεύρουμε λύσεις που θα εξυπηρετούν το συμφέρον όλων μας. Με συνεχή διάλογο, συνεργασία και κατανόηση των αναγκών της κοινότητάς μας, μπορούμε να προχωρήσουμε προς μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Με την προσωπική μου αφοσίωση και τη δράση μου, είμαι σε θέση να διαμορφώσω θετικές αλλαγές και να επιφέρω πραγματική επίδραση στην κοινότητά μου. Το πάθος μου και η δέσμευσή μου είναι κλειδιά για την πρόοδο και την ευημερία της κοινότητάς μας.

Send this to a friend