Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Τεράστιο το πρόβλημα της καθαριότητας στη Λάρνακα
Τεράστιο το πρόβλημα της καθαριότητας στη Λάρνακα

Τεράστιο το πρόβλημα της καθαριότητας στη Λάρνακα

«Φωνάζει» το πρόβλημα με την καθαριότητα σε συγκεκριμένα σημεία της Λάρνακας, κυρίως στους προσφυγικούς συνοικισμούς.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας, σε αρκετές συνοικίες και οικισμούς η κατάσταση όσον αφορά την καθαριότητα είναι τραγική, αφού έχουν βλαστήσει αγριόχορτα πάνω σε πεζοδρόμια, ενώ έχουν πεταχτεί σωροί σκουπιδιών και κάθε λογής αχρήστων αντικειμένων (παλιά έπιπλα, χαλιά κ.α.) είτε στα πεζοδρόμια, είτε σε παρακείμενους ανοικτούς αναξιοποίητους χώρους.

Μεγάλο φαίνεται πως είναι και το πρόβλημα με τον αποτελεσματικό καθαρισμό των ανοικτών οικοπέδων. Οι έλεγχοι που διενεργούνται από τα συνεργεία του τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας δεν είναι επαρκείς, ούτε αποτελεσματικοί, καθότι το πρόβλημα παραμένει οξύ.


Οι εικόνες που παρουσιάζονται στο φιλμάκι είναι ενδεικτικές της μεγάλης οπτικής ρύπανσης που παρατηρείται στα σημεία αυτά. «Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις», λέει μία λαϊκή ρήση.

Ειδικά οι προσφυγικοί συνοικισμοί της πόλης, Τσιακκιλερό και Κόκκινες, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες και την οπτική ρύπανση και σε γειτονιές που γειτνιάζουν με την περιοχή του λιμανιού Λάρνακας, οι οποίες έχουν πια γκετοποιηθεί.

 

 

Send this to a friend