Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διαχειρίσιμη αλλά με δυνατούς ανέμους πυρκαγιά κοντά σε υποστατικά στην Ανάγυια
Διαχειρίσιμη αλλά με δυνατούς ανέμους πυρκαγιά κοντά σε υποστατικά στην Ανάγυια

Διαχειρίσιμη αλλά με δυνατούς ανέμους πυρκαγιά κοντά σε υποστατικά στην Ανάγυια

Πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά σε υποστατικά στην κοινότητα Ανάγυιας είναι διαχειρίσιμη, αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σημειώνοντας ωστόσο, ότι πνέουν δυνατοί άνεμοι και ότι το έργο πυρόσβεσης συνεχίζεται.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και άγρια βλάστηση κοντά σε υποστατικά και οικοδομές στην κοινότητα Ανάγυιας της Επαρχίας Λευκωσίας.

«Ανταποκρινόμαστε με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας», ανέφερε αρχικά, σημειώνοντας ότι το πρώτο μέλημα των ομάδων πυρόσβεσης είναι η προστασία των υποστατικών.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν από την Υπηρεσία Θήρας με δύο Φορητές Πυροσβεστικές Μονάδες, από το Τμήμα Δασών με άλλη μία Φορητή Πυροσβεστική Μονάδα και από το οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Ε.Τ.Ε.Α. με άλλα δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Επιπλέον, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Μαρινούδα της επαρχίας Πάφου σε ξηρά και άγρια βλάςτηση. Ο κ. Κεττής σημείωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίνεται από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Send this to a friend