Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Νεαρός ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, συνελήφθη στη Λάρνακα, για υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφοράς επιθετικών οργάνων και εκρηκτικών υλών.

Ο 25χρονος συνελήφθη «γύρω στις 1.30 σήμερα τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής όταν λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομίας ότι στην οδό Παπανικολή στην Λάρνακα, παρά το γήπεδο “Αντώνης Παπαδόπουλος” νεαρά άτομα οχλαγωγούσαν και έβαζαν φωτιές σε καλάθους. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και της ΜΜΑΔ, μετέβησαν στον χώρο όπου εντόπισαν γύρω στα 20 άτομα κρυμμένα στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου, τα οποία κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους ρίχνοντας πέτρες και μολότοφ».

Τα μέλη της Αστυνομίας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου προέβησαν σε χρήση χημικών μέσων, με αποτέλεσμα τα 20 άτομα να τραπούν σε φυγή στο συνοικισμό Αγίων Αναργύρων. Από έρευνες της Αστυνομίας στον χώρο στάθμευσης του γηπέδου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο μία πλαστική μπουκάλα αναψυκτικού που περιείχε εύφλεκτη ύλη στην οποία υπήρχε κολλημένη με ταινία μία κροτίδα».

Γύρω στις 2.50 στη λεωφόρο Κυκλικής ανακόπηκε όχημα με οδηγό νεαρό ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία και σε έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν μία πλαστική μπουκάλα νερού στην οποία υπήρχε κολλημένη με ταινία μια κροτίδα, τέσσερα ρόπαλα, μία κουκούλα, ένα ζευγάρι γάντια, ένα σπρέι μπλε μπογιάς, μια κολλητική ταινία και μεγάλος αριθμός αυτοκόλλητων συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας. Τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ενώ ο 25χρονος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων και τέθηκε υπό κράτηση».

Αργότερα ο νεαρός οδηγήθηκε να ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε δρόμος στο Κίτι της επαρχίας της Λάρνακας, μεταξύ ομάδας από 70 νεαρούς και αστυνομικών, με αφορμή μία λαμπρατζιά, ενώ οι νεαροί τα έβαλαν και με οικία 73χρονου “βομβαρδίζοντάς” την με εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού η φωτιά είχε επεκταθεί σε παρακείμενα κυπαρίσσια. Μετέβησαν επίσης μέλη της Αστυνομίας για εξασφάλιση του χώρου για το πυροσβεστικό όχημα και ρύθμιση της τροχαίας κίνησης. Τα νεαρά πρόσωπα που βρίσκονταν στο σημείο έριξαν αριθμό κροτίδων προς τα μέλη της Αστυνομίας καθώς και εντός παρακείμενης οικίας ιδιοκτησία 73χρονου. Τα μέλη της Αστυνομίας επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Από την ρίψη κροτίδων, εκδηλώθηκε φωτιά σε διάφορα σημεία εντός της αυλής της οικίας του 73χρονου, καθώς και στην πέργολα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έριξαν πέτρες, σπάζοντας υαλοπίνακες της εν λόγω οικίας. Στη συνέχεια με την επέμβαση των μελών της Αστυνομίας η τάξη αποκαταστάθηκε και τα νεαρά πρόσωπα τράπηκαν σε φυγή.

Αργότερα, τα νεαρά πρόσωπα φέρονται να επέστρεψαν στο σημείο όπου έριξαν ξανά πέτρες κατά της οικίας, προκαλώντας ζημιές σε πορτοπαράθυρα. Με την άφιξη της Αστυνομιας και πάλι, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή. Χθες η Αστυνομία προχώρησε βάσει δικαστικών ενταλμάτων στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων.

Πρόκειται για ανήλικα πρόσωπα (αγόρια ηλικίας από 14 μέχρι 16 ετών) τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 

Send this to a friend