Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Πώς τα φέρνει καμιά φορά το ποδόσφαιρο…
Πώς τα φέρνει καμιά φορά το ποδόσφαιρο…

Πώς τα φέρνει καμιά φορά το ποδόσφαιρο…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ 

Πώς τα φέρνει καμιά φορά το ποδόσφαιρο… Στην πρώτη παρουσία του Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο της ΑΕΚ, την αγωνιστική περίοδο 2012-13, η ομάδα της Λάρνακας διεκδίκησε με αξιώσεις την έξοδό της στην Ευρώπη, αλλά στην τελευταία αγωνιστική έχασε το ευρωπαικό εισιτήριο και αρκέστηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, αφού ηττήθηκε μέσα στο ΓΣΠ από την Ομόνοια με 3-1 (Λίνσεν το γκολ των κιτρινοπράσινων). Το παιχνίδι αυτό διεξήχθη στις 19 Μαΐου 2013.

Φέτος, 11 χρόνια μετά, ο Ραν Μπεν Σιμόν διεκδικεί ξανά την διάκριση, πάλι μέσα στο ΓΣΠ. Αυτή τη φορά, όμως, ο στόχος και ο αντίπαλος είναι διαφορετικοί. Απέναντί του θα βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ και ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Λέτε αυτή τη φορά το γήπεδο της πρωτεύουσας να αποδειχθεί γούρικο για τον Ισραηλινό κόουτς;

Το βράδυ της 11ης Μαΐου θα γνωρίζουμε. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα δύο παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο, στην πρώτη θητεία του 41χρονου, τότε, Μπεν Σιμόν στον πάγκο της, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ, τα κέρδισε και τα δύο! Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επικράτησε με 1-2 (Σεράν, Τζ. Δημητρίου) στις 17 Νοεμβρίου 2012, ενώ στη διαδικασία των πλέι οφ νίκησε 0-1 (Ντα Σίλβα) στις 28 Απριλίου 2013.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι ο Ραν Μπεν Σιμόν παρέμεινε αήττητος όποτε η ομάδα του (η ΑΕΚ) αγωνίστηκε μέσα στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα, αφού και φέτος, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων έληξε ισόπαλος 2-2 (Τρισκόφσκι, Σάντσες). Μένει να δούμε εάν θα καταφέρει να διευρύνει το αήττητο σερί του και στο καθοριστικό τελευταίο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος. Μόνο που σ’ αυτόν τον αγώνα δεν τον αρκεί η ισοπαλία. Χρειάζεται απαραίτητατη νίκη για να γράψει ιστορία και να επιστρέψει στην χώρα του θριαμβευτής.

Send this to a friend