Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ ΥΠΟΙΚ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
ΥΠΟΙΚ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης

ΥΠΟΙΚ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης

Τη δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών προς ελαχιστοποίηση των κινδύνων και αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης χρηματοδότησης, εκφράζει το Υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την έκθεση Έκθεση Προόδου από την Επιτροπή Moneyval, η οποία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Σώματος.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, επισημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επαναξιολογηθεί ως συμμορφούμενη σε μεγάλο βαθμό (Largely Compliant – LC) ως προς τη  Σύσταση 15 και ότι συνολικά έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση των περισσότερων από τις τεχνικές ελλείψεις συμμόρφωσης που εντοπίστηκαν στην Έκθεση Αμοιβαίας Αξιολόγησης του 2019.

Συγκεκριμένα, από τις 40 Συστάσεις,  η Κύπρος έχει επί του παρόντος 16 Συστάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν ως Συμμορφούμενες, 21 Συστάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν ως Συμμορφούμενες σε μεγάλο βαθμό και 3 Συστάσεις με βαθμολογία μερικώς Συμμορφούμενες.

Σημειώνεται ότι για μια από τις τρεις αυτές Συστάσεις, έχει γίνει τροποποίηση της νομοθεσίας τον Οκτώβριο του 2023, γεγονός το οποίο θα αποτυπωθεί στην επόμενη Έκθεση Προόδου.

Το ΥΠΟΙΚ ευχαριστεί την ΜΟΚΑΣ, που ηγείται της αντιπροσωπείας μας στην Επιτροπή MONEYVAL, καθώς, και όλες τις εποπτικές αρχές, την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών για τις συνεχείς και επιτυχείς προσπάθειές τους για καταπολέμηση της παράνομης χρηματοδότησης, όπως αντικατοπτρίζεται σε αυτή την αξιολόγηση, «σημειώνοντας, ταυτόχρονα, τη δέσμευση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για τη συνέχιση των προσπαθειών προς ελαχιστοποίηση των κινδύνων και αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης χρηματοδότησης».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend